Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

jeg_03A Környei Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai mentettek ki egy horgászt péntek este a környei tóból. Hatszor is… Merthogy valójában nem egy szerencsétlenül járt pecáshoz riasztották az önkénteseket, hanem jégről mentési gyakorlatot tartottak.

A „forgatókönyv” szerint beszakadt a tó jege egy horgász alatt, akit a tűzoltóknak kell kimenteni. A gyakorlaton a Tatabányai Polgári Védelmi és Kutató – Mentő Egyesület is részt vett, ők egy hexacopter (drón) segítségével végeztek légi felderítést, s az élethűség érdekében két kutatóbúváruk az előre kivágott léken keresztül a vízben is megmártózott. A „mentést” az önkéntesek hatszor ismételték meg, mindannyiszor sikerrel. A gyakorlatot a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Polgári Védelmi Főfelügyelője, Sikrai Attila tű. alezredes is megtekintette. jeg_10

Ő és a helyi egyesület vezetője, Bene Zsolt sikeresnek, eredményesnek értékelte a gyakorlatot, egyben köszönetét fejezte ki a tagság és a vendégek számára a közreműködésért. Az előre kialakított melegedőben elmondta, a cél az volt, hogy rögzüljenek a környei önkéntesekben a jégről mentés alapvető szabályai, illetve felhívják a figyelmet a befagyott vízfelszínek veszélyeire.

Megosztás