Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A Föld Órája a WWF nemzetközi kezdeményezése, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az éghajlatváltozásra és annak veszélyeire. A világ legnagyobb klímavédelmi eseményéhez csatlakozók vállalják, hogy március utolsó szombatján este fél 9-től egy órára lekapcsolják a világítást.

A Föld Órája 2007-ben indult az ausztráliai Sydney-ből, majd 2008-ban vált nemzetközivé. Magyarország is ekkor vett először részt az akcióban, amihez akkor még csak 4 hazai település csatlakozott, idén pedig 73 település, majdnem 350 intézmény, vállalat, s több ezer magánszemély jelezte előre, hogy részt vesz a Föld Órája akcióban.

2007 óta tehát minden márciusban egy órára kialszik a díszkivilágítás a világ legtöbb nagyvárosában, s néhány esztendő alatt a Föld Órája az ausztrál helyi akcióból világméretű önkéntes mozgalommá nőtte ki magát. Ez nemcsak azt mutatja, hogy az embereket foglalkoztatja bolygónk egészsége, hanem hogy hajlandóak is tenni érte.

Hazánkban olyan híres látványosságok borulnak sötétbe, mint a Parlament, a Művészetek Palotája, Tatabányán pedig a Turul szobor.

Március 31-én este fél 9-kor Ön is kapcsolja le a villanyt! Ezzel máris minden idők legnagyobb klímavédelmi eseményének részesévé válik.

Megosztás