Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Kapuvári edzőtáborozással kezdték a környei Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény néptánc szakának táncosai az őszi szünetet. A diákok a testvérkapcsolatnak köszönhetően idén már harmadszor látogattak el Rábaközbe a kapuvári Néptánciskola meghívására.

Az első két alkalommal Nyugat-rábaközi népszokásokkal, táncokkal ismerkedtek a fiatalok, ezúttal pedig kalocsa-vidéki és uszódi táncokat, játékokat tanultak Südi Tamásné Évától és Csitei Gábortól, az Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusaitól.

Bár az eredeti program kirándulásokat is tartalmazott, a hideg időjárás keresztül húzta a számításokat, így a fiúk és lányok a tervezettnél még többet edzettek, táncoltak, amit cseppet sem bántak az aktív testmozgáshoz szokott 10-15 éves gyermekek.

Az esték vidám beszélgetésekkel, vetélkedőkkel teltek, s hatalmas sikert aratott a maratonivá váló Activity, amelyet csak a hóesés zavart meg. Ősszel indultunk, télbe érkezünk… mondták is a gyerekek, akik másnap a parkban még hógolyózhattak is, s a „szerencsésebb” lányokat a fiúk megmosdatták… csupán csak azért, hogy még szebbek legyenek!

Aztán következett a búcsúzkodás a kedves helytől, kedves emberektől… a viszontlátás reményében!

S erre nem is kell olyan sokat várni, hiszen a közös projekt folytatódik: márciusban a kapuvári iskola táncosai látogatnak el pár napra hozzánk, a környebányai Erdei Iskolába.

A kapuvári edzőtáborozásért Köszönet a támogatóknak: a Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolának, a Szivárvány Táncegyesületnek, a táncos szülőknek, valamint a kísérő Magda Petrának és Keltai Gábornak!

László Márta néptánc pedagógus

 

Megosztás