Karácsonyi “szöszmötölő”

Zsúfolásig megtelt szombat délután a környei művelődési ház, melynek minden szegletében órákon keresztül lelkesen alkottak kicsik és nagyok: festettek, vágtak, ragasztottak, fűztek, készítették a karácsonyi díszeket, ajándékokat.

Környén már hagyománnyá vált, hogy az adventi időszak harmadik szombatján a Faluházban karácsonyi ajándékkészítésre várják az érdeklődőket. A Vackor Óvoda dolgozói – mint minden évben – szombaton is sokféle tevékenységgel készültek, az érdeklődők pedig sorra érkeztek: az iskolások mellett az ovisok anyukájukkal, nagymamájukkal, de még apukák is elkísérték a gyerekeket, s ők sem restelltek elmélyedni a kreatív alkotótevékenységben.

A csemeték készíthettek ajándéktáskát, angyalkákat, mécses tartókat, díszeket, s a kis kézművesek alkotásainak jelentős része ajándékként kerül majd a szépen feldíszített karácsonyfák alá.

Az óvó nénik mellett a szülők, nagyszülők is szorgoskodtak, s minden bizonnyal örömmel idézték fel a régi közös karácsonyi készülés hangulatát, hiszen a saját magunk által készített ajándéknál nincs értékesebb.