Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Lassan két évtizedes hagyomány, hogy Advent harmadik hétvégéjén Környén kicsik és nagyok közösen készítik el az ünnepi díszeiket és karácsonyi ajándékaikat. A Vackor Óvoda és Bölcsőde szombati programján a Művelődési Házban ezúttal sem volt hiány szorgos kezekben, alapanyagokban, kézműves technikákban és lelkesedésben.

Az intézmény karácsonyi szöszmötölője minden évben szép számmal vonzza a gyerekeket, anyukákat, apukákat, nagyszülőket, s ebben az is jelentős szerepet látszik, hogy az óvodapedagógusok és dadusok évről-évre új technikákat, kézműves alapanyagokat vonultatnak fel, hogy mindenki elkészíthesse a szívükhöz oly közel álló, egyedi és megismételhetetlen díszeket, ajándékokat.

Szombaton az érkezők ismét a bőség zavarával küzdve válogathattak, hiszen a kínálatban szerepelt filcből bagoly, téli madárka sállal, sapkával, zsenília fenyőkoszorú, gyönggyel, masnival díszítve, karácsonyfa színes fotókartonból, hópehellyel, csillagokkal ragasztva, mécsestartó levegőn száradó gyurmából, gyönggyel díszítve, gipsz karácsonyi figurák festése, 3D-s papírcsillag készítése, ajándéktáska készítése csomagolópapírból, tortacsipkével díszítve, és karácsonyfa díszek ragasztva, vagy éppen hungarocell gömbből, szalagokkal, színes lyukasztott hópelyhekkel ékesítve.

Az alapanyagok, a megannyi kreatív kézműves lehetőség a kicsik egyéniségével ötvözve – olykor pici felnőtt segítséggel – szemet gyönyörködtető, lelket melengető ajándékokat, díszeket eredményeztek. Az anyukák, apukák, nagyszülők számára pedig – minden bizonnyal – a legszebb ajándék évről-évre a gyermekkéz formálta adventi, karácsonyi dísz, és a közös készítéséhez fűződő megannyi szép érzés, emlék…

Megosztás