Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A Magyar Országos Horgász Szövetség fő támogatásának köszönhetően két korosztályban hirdetett gyermek tagjai részére versenyt május 25-ére a Környei Horgász Egyesület, az apróságok már a reggeli gyülekezésnél ámultak az ajándékok sokasága láttán, s természetesen valamennyien azzal a gondolattal telepedtek ki a tó partjára, hogy de jó is lenne az egyiket megnyerni.

A korábbi napok rendkívül kellemetlen időjárása sokakat elbizonytalanított, így a nevezési határidőig 22 név került listára, ám ők döntöttek jól, hiszen nemcsak rengeteg felszerelés, de ragyogó napsütés, a verseny végén pedig még lángos is várta a kicsiket, szüleiket, nagyszüleiket. A horgászszerencse ezúttal nem igazán szegődött a gyerkőcök mellé, a verseny déli zárásakor nyolcan is üres szákjuk mellett búslakodtak, ugyanakkor még azok is izgatottan várták a mérlegelést, akiknek egyetlen pár dekás halacska akadt horogra. Sőt, a legfiatalabb, a mindössze öt esztendős Ács Haffner Noel a társai örömére a vödrében egy kecskebékát őrzött, ami pillanatok alatt hihetetlen népszerűségre tett szert a gyerekek körében.

A 22 nevező által kifogott halmennyiség súlya nem érte el a 10 kilót, a felsősöknél mégis csupán pár dekán múlt az elsőség. Az eredményhirdetéskor Török Mihály elnök az alsó tagozatosok közül Hamburger Istvánnak (58 dkg.) nyújtotta át a harmadik helyezésért járó ajándékokat, második lett 1,16 kg-al Jeszenovics Balázs, első a 6 éves Juhász Gergely, ő összesen 1,58 kilónyi halat fogott ki. A 10-14 éves korosztályban Hornyák István (74 dkg.) állhatott a képzeletbeli dobogó harmadik fokára. Második helyen végzett Jeszenovics Róbert (1,62 kg.), őt csupán négy deka választotta el a legnagyobb kupától, amit Nagy Miksa (1,66 kg.) vehetett át.

A programot hagyományosan a tatabányai Fisch Kft. és Környe Község Önkormányzata is támogatta, így időnként bizony elkélt a szülői segítség az első hat helyezett ajándékának átvételekor, s Török Mihály elnök arra is ígéretet tett, fontolóra veszik, hogy a további versenyeket is két korosztályban hirdessék meg.

 

Megosztás