Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Három beruházás, fejlesztés kezdődött el Környén azzal, hogy az önkormányzat meghirdette a közbeszerzési eljárásokat. A pályázatok lezárulta, s az eredményhirdetés után kezdődhet az új óvoda és bölcsőde építése, a művelődési központ felújítása, s az általános iskola informatikai fejlesztése.

Hitel felvétele nélkül tervezi az idei esztendőt a környei önkormányzat, amely a közbeszerzési eljárások meghirdetésével három jelentős beruházást, fejlesztést is elindított, összegük meghaladja a 370 millió forintot.

A legjelentősebb tételt, majdnem 300 millió forintot jelent az új óvoda és bölcsőde építésének megkezdése, erre a közbeszerzési eljárás lefolytatása után, várhatóan augusztusban kerülhet sor. A Vackor Óvoda jelenleg két különálló épületben, összesen 750 négyzetméteren folytatja oktatási, nevelési tevékenységét. Az új intézmény elkészültével megszűnik a kettétagoltság, s a majd rendelkezésre álló 1600 négyzetméteren két bölcsődei, míg hat óvodai csoport elhelyezése válik lehetővé a tervek szerint a 2012-es nevelési évtől.

A Művelődési Központból 30 millió forintos támogatással válik „Integrált Közösségi Szolgáltató Tér”, az önkormányzat a beruházáshoz további közel harminc millió forintot biztosít. A tervezett beruházás közvetlen célja a művelődési ház, mint közösségi tér infrastrukturális fejlesztése, mely az épület felújítását, akadálymentesítését, hőszigetelését, külső-belső festését tartalmazza, azaz a közművelődési célú közösségi színtér külső megjelenésében is megújul. A beruházás során magastetőt építenek, kicserélik a nyílászárókat, korszerűsítik a fűtési rendszert, s a színházteremben korszerű hang- és fénytechnikai rendszert alakítanak ki. A munkálatok várhatóan augusztusban kezdődnek és november közepére fejeződnek be.

A Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben szeptembertől már 10 interaktív tábla segíti a diákok oktatását, mivel az önkormányzat majdnem 12 millió forintot nyert el az intézmény informatikai fejlesztésére.

A fenntartó beruházásában az eltelt években már vásároltak két táblát, ezeket a matematika és a német teremben használják, ám az új tanévtől lényegesen több szaktanterembe jut majd egy-egy interaktív szett, s mellé 22 számítógép is érkezik majd az iskolába.

Megosztás