Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

1ref-kézművesElső alkalommal tavaly advent időszakában hívta kézműveskedni Nagy Péter tiszteletes új kezdeményezésként a Környe-Oroszlányi Református Missziói Társegyházközség hittanos diákjait, gyülekezeti tagjait, s a gyerekek olyannyira élvezték, hogy húsvét előtt megismételték a programot, szombaton tehát már harmadik alkalommal találkoztak.

Ezúttal a tanévkezdést követő ismerkedés jegyében érkeztek az oroszlányi és környei gyerekek a Művelődési Házba, ahol a gyülekezet hölgy tagjai szorgoskodásának köszönhetően ismét finom sütemények, házi készítésű üdítőitalok sorakoztak a vendégváró asztalokon, a kézműves garnitúrákon pedig számtalan alapanyag, amikből később tolltartók, könyvjelzők, papírsárkányok és karkötők készültek.

8ref-kézművesElőtte hagyományosan közös énektanulással indult a program, majd Nagy Péterné tiszteletes asszony az áhítat során varázslatos játékba hívta a gyerekeket. Ki, mitől fél? Ki fél a kutyáktól, a bezártságtól, az oroszlántól, darázstól, a szülői büntetéstől, a sötétben? Ahogy sorra emelkedtek magasba a kezek, úgy nőtt a fiúk, lányok száma a „félelem ketrecében”. Jó lenne egy órát ott maradni? – tette fel az újabb kérdést a lelkipásztor, s a válasz azonnal érkezett: nem! 13ref-kézművesA gyerekek egy módon „szabadulhattak”: ha megkeresik a teremben elrejtett varázsmondat szavait, azokat sorba rendezik, majd jó hangosan többször elismétlik. A diákok sikerrel derítették fel a kék lapok rejtekhelyeit, s kisebb tanakodás és némi felnőtt segítséggel a varázsmondat, a bibliai idézet is kialakult, s miután háromszor is felolvasták, eltűnt a ketrec: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy!

2ref-kézműves3ref-kézműves 4ref-kézműves 5ref-kézműves 6ref-kézműves 7ref-kézműves 9ref-kézműves 10ref-kézműves 11ref-kézműves 12ref-kézműves 14ref-kézműves 15ref-kézműves 16ref-kézműves 17ref-kézműves 18ref-kézműves 19ref-kézműves

Megosztás