Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Számítógépes csalót keres a Komáromi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. Az ismeretlen személy 20.000 forintot kér a „Magyar Rendőrség Kiberbűnözés Elleni Osztálya” nevében azért, hogy feloldásra kerüljön a számítógép, melyet korábban a meg nem engedett kibernetikus aktivitás miatt zároltak.

Egy komáromi állampolgár otthoni számítógépén jelent meg az üzenet, mely szerint a Magyar Rendőrség Kiberbűnözés Elleni Osztálya 20.000 forint 48 órán belül történő átutalása ellenében feloldja a számítógépen alkalmazott zárolást. Ellenkező esetben a csaló állítása szerint az eszköz használhatatlanná válik. A csaló a fenti üzenettel pénzt akart kicsalni a gyanútlan állampolgárból, aki szerencsére nem dőlt be a fenti történetnek és helyette feljelentést tett a Rendőrségen.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy a Rendőrségnek nincs Kiberbűnözés Elleni Osztálya, nem mér kibernetikus aktivitást, a nem létező jelenség miatt nem zárol semmilyen adatot az állampolgárok számítógépén, annak feloldásárért nem kér pénzt számítógépes üzeneteken keresztül.

Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

 

 

Megosztás