Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Kijárási korlátozást vezetnek be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között. Két héten keresztül az otthonunkat vagy a lakóhelyünket csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából hagyhatjuk el – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök. A miniszterelnök hangsúlyozta: ez nem kijárási tilalom, az intézkedés észszerű és arányos, a boltba, gyógyszertárba, orvoshoz, munkába továbbra is lehet járni. 

A 65 év felettiek napközben 9 és 12 óra között látogathatják a gyógyszertárakat, drogériákat, élelmiszerüzletet, piacot, ebben az időpontban azonban az érintett korosztályon kívül más nem. Vendéglátó üzletben – az ott foglalkoztatottak kivételével – tartózkodni tilos. Kivételt képez az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása. A lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására a rendeletben meghatározott alapos indokkal kerülhet sor.

Egyéni szabadidős sporttevékenység, szabadidős célú gyalogos közlekedés külterületen, valamint a települések belterületén – lehetőség szerint a zöldterületeken – egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen folytatható azzal, hogy másoktól legalább 1,5 méter távolságot kell tartani. A kormányrendelet teljes terjedelmében itt olvasható el: Kijárás_11_x

 

Megosztás