Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Községünkben, a Közösségi és Tájházban tanácskoztak a további együttműködés lehetőségéről a Tatabányai Többcélú Kistérségi Társulás Kulturális Kerekasztalának tagjai. A tatabányai kistérség kilenc (Gyermely, Héreg, Szárliget, Szomor, Tarján, Tatabánya, Várgesztes, Vértessomló, Vértesszőlős) településének közművelődési szakemberei megismerkedtek a vendéglátó intézmény szakmai tevékenységével, továbbá meghatározták a szervezet számára az elkövetkezendő időszak feladatait.

Környe részéről Vadász Éva, a kulturális bizottság elnöke köszöntötte a jelenlévőket, egyben ismertette a helyi intézmények, civil szervezetek hagyományőrző és kulturális tevékenységeit. A találkozón Székely Gabriella, a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus Közép-Dunántúli Kulturális Koordinációs Iroda vezetője is részt vett, aki a kulturális szakembereknek, az aktuális pályázati lehetőségekről nyújtott tájékoztatást. Felhívta a jelenlévők figyelmét, az „Építő közösségek” című, „Közművelődési intézmények a kreatív iparral kapcsolatos alapkompetenciák fejlesztését elősegítő új tanulási formák szolgálatában” témájú pályázati lehetőségre.

A találkozó második felében Feketsné Kisvarga Anita, a Megyei József Attila Könyvtár módszertani referense, a kistérségi mozgókönyvtári feladatellátáson belüli aktualitásokra, a könyvtári hét nyújtotta programlehetőségekről tájékoztatott minden megjelentet.

A Jászai Mari Színház és Népház közönségszervezői Majsai Orsolya és Jenei Gabriella beszélt az aktuális színdarabok jegyvételi, bérleti illetve csoportos kedvezményeiről, valamint az előadásokra történő csoportos utazási lehetőségek feltételeiről.

A színház munkatársai hangsúlyozták, hogy a közeljövőben szeretnének szoros együttműködést kiépíteni a kistérség településeivel, szem előtt tartva a települések kulturális érdekeit.

Megosztás