Komposztálható hulladék gyűjtése a külterületeken

A levágott füvet és egyéb lágyszárú növényeket a szolgáltató megfelelő teherbírású zsákban, illetve maximum 70 cm hosszú, és 50 cm átmérőjű kötegekben összekötve, alkalmanként legfeljebb 0,5 m3 mennyiségben szállítja el az ingatlan elől. A nem megfelelő méretű és mennyiségű, rendezetlenül kihelyezett ágnyesedéket a társaság nem szállítja el.

A meghirdetett gyűjtési napon kívül a kommunális hulladékszállítás napján is elviszik a zöldhulladékot, amennyiben az a cég emblémájával ellátott többlethulladékos zsákban van kirakva, melyet külön meg kell vásárolni. A komposztálható hulladékot úgy helyezze ki, hogy az a közterületet ne szennyezze, a zsákban kihelyezett zöldhulladék közé kommunális hulladék NEM kerülhet.

A szolgáltatótól kapott információk alapján legközelebb január 30-án lesz házhoz menő komposztálható hulladék gyűjtése Környebányán, Tagyospusztán, Szentgyörgypusztán és Irtáspusztán. A szolgáltató a januári zöldhulladék szállítás alkalmával KIZÁRÓLAG A FENYŐFÁKAT SZÁLLÍTJA EL! A fákat idegen anyagoktól (pl. csillagszóróktól, fényfüzérektől, egyéb díszektől) mentesen kell a közterületre kihelyezni a szelektivitás és az újrahasznosíthatóság érdekében.