Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Április 18-ától újabb egy hétre meghosszabbítja a kormány a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozásokat – közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki a húsvéti ünnepek alatti pozitív tapasztalatokért köszönetet mondott a helyhatóságoknak, mivel döntéseikkel sikerült megakadályozni, hogy nagy tömegek jelenjenek meg egy helyen. Az önkormányzatok a hétvégére ismét megkapták azt a jogi lehetőséget, hogy saját maguk szabályozzák a közterület-használat rendjét. Környe polgármestere, Beke László úgy határozott, a falubeliek védelme a legfontosabb, ezért él a szigorítási lehetőséggel.  

A polgármesteri rendelet értelmében 2020. április 18-ától (szombat) nulla órától 19-én (vasárnap) éjfélig a következő kijárási korlátozások hatályosak: az önkormányzat lezárja a Környén áthaladó kerékpárutakat az átmenő forgalom elől, valamint lezárja a köztereit, a település belső parkolóit, kivéve a Katolikus Temetőét.

2020. április 18-án nulla órától VISSZAVONÁSIG ÉRVÉNYES POLGÁRMESTERI HATÁROZAT:

Kötelező védőmaszkot (orrot, arcot takaró sálat, kendőt) viselni a faluban a zárt terekben, azaz a lakosság szolgáltatását biztosító üzletekben és intézményekben (élelmiszerboltok, gyógyszertár, benzinkút, üzletek, takarékszövetkezet, polgármesteri hivatal, stb.).
Az önkormányzat tulajdonában és a Környei Horgász Egyesület kezelésében lévő Környei tavon a következő szabályokat lépteti életbe: a sporthorgászat egyéni szabadidős tevékenységként lehetséges úgy, hogy egy horgászálláson kizárólag egy fő horgászhat, a kíséretében családtag SEM tartózkodhat, két horgászállás között minden irányban 15 méteres távolságot kell tartani. Amennyiben a horgászatot folyamatosan ellenőrző szervek a rendelkezés megszegését tapasztalják, úgy a horgászat azonnali teljes körű betiltására kerül sor, ezért a polgármester a közösség érdekében valamennyi sporthorgásztól kéri a felelősségteljes és szabálykövető magatartás tanúsítását.
A tóparton TILOS a sátrak, sátor jellegű eszközök (napernyő, szélfogó, esőbeálló) felállítása!
A tóparti sétányon, a település valamennyi gyalogos útján és járdáján egyéni szabadidős sporttevékenység, szabadidős célú gyalogos, kerékpáros közlekedés egyedül, vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen folytatható úgy, hogy másoktól legalább 10 méter távolságot kell tartani.

Kedves Környeiek!

A vírushelyzet napról-napra mind több áldozatot, lemondást követel valamennyiünktől, ezért kérem, fogadják megértéssel a hozott rendelkezéseket, és mindannyiunk, a szeretteink egészsége érdekében tartsák be azokat! Sajnos továbbra sem tudni, milyen hosszúra nyúlik ez az időszak, milyen gyorsan terjed a vírus, még csak jóslásokba sem lehet bocsátkozni, mi történhet akár csak egyetlen hét alatt is. Ezért kérem a megértő türelmüket, s hogy aki teheti, MARADJON OTTHON!

Továbbra is vigyázzunk egymásra!

Beke László polgármester

 

Megosztás