Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

27tűzoltó-tárkányA Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Komárom-Esztergom Megyei Tűzoltó Szövetség és Tárkány település közösen szervezte meg a II. megyei tűzoltó napot és versenyt május 21-én, a tárkányi önkéntes tűzoltó egyesület fennállásának 125 éves évfordulója alkalmából, valamint a gépjármű és laktanya bővítés szentelésének napján. A Környe ÖTE fiú csapata aranyéremmel érkezett haza. 

A tárkányi önkéntes tűzoltó egyesület laktanya bővítésének avatására rendezett ünnepséget megtisztelte jelenlétével Czunyiné Dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, kormánybiztos, Mészáros Tamásné, Tárkány Község polgármestere, Németi László tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató, Erdélyi István tűzoltó ezredes, katasztrófavédelmi igazgatóhelyettes, Hédl József, Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat vezetője.

Az ünnepség után a meghívott vendégek, a versenyzők és hozzátartozóik felsorakoztak a Katasztrófavédelem Központi Zenekara után, majd végigvonultak a tárkányi laktanyától a tűzoltóverseny helyszínéig. Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott, Fülep Zoltán tűzoltó ezredes tanácsos, a BM OKF Tűzoltósági Főosztályának főosztályvezetője, Kelemen Zsolt a Magyar Tűzoltó Szövetség alelnöke, az Önkéntes Tűzoltó Tagozat elnöke és Futó Lajos a Komárom-Esztergom Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke köszöntötte a tűzoltóverseny résztvevőit, majd az elnök úr szolgálati jeleket adott át az önkéntes egyesületek tagjainak. 24tűzoltó-tárkányA megnyitó után kezdetét vette a viadal. A megye hivatásos, önkormányzati, létesítményi és önkéntes tűzoltói mérték össze gyorsaságukat és felkészültségüket. A férfiak mellett, az ifjúsági és a női versenyzők is bizonyították rátermettségüket.

A verseny és a találkozó jó hangulatban telt mindenki megtalálta a számára megfelelő szórakozást nyújtó programot, a versenyzők és a kilátogatók kötetlen beszélgetéssel és zenés-, táncos mulatozással zárták a második hagyományteremtő tűzoltó találkozót és versenyt. A versenyzőknek több különböző ügyességi feladatot kellet végrehajtaniuk, mint például kúszófolyosón való áthaladás, sérültet imitáló bábu dugólétrával történő szállítása, illetve tömlőgurítás és fektetés.

Amíg a versenyzők összemérték, ügyességüket és gyorsaságukat, addig a találkozóra kilátogató gyerekeket ugrálóvár, körhinta várta de a felnőttek is különféle programokon vehettek részt. Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság füstsátrában légző felszerelésben mehettek végig a bátor jelentkezők, de hosszú sorok kígyóztak a tálca tűz eloltásánál is.

A délután folyamán kutyás bemutatót is láthattak a verseny résztvevői és a kilátogató családok. A Területi Tűzmegelőzési Bizottság kvíz teszttel és ügyességi feladatokkal készült a sátorhoz látogatóknak, az E-ON. pedig a magasba vágyó felnőtteket és gyerekeket várta egy oszlopmászásra. Azok, akik felküzdötték magukat az oszlop tetejére, leszedhették a jól megérdemelt ajándékokat. A Magyar Honvédség BTR katonai járművére is rengetegen voltak kíváncsiak, kívül-belül zsúfolásig megtelt gyerekekkel, de a felnőttek is felmásztak a tetejére.

A programok alatt a rendezvényre látogatók folyamatosan tájékozódhattak a szén-monoxid mérgezésről, a szabadtéri tüzek veszélyeiről, melyekről tájékoztató anyagokat is haza vihettek.

Amíg a versenybírók az időeredmények alapján összeállították a végleges sorrendet, addig a tárkányi önkéntes tűzoltók tűzoltási bemutatót tartottak, majd a végén a nagy melegre való tekintettel egy kis hűsítővel lepték meg a nézőket.

Az eredményhirdetésnél Németi László és Erdélyi István adta át az okleveleket, ajándékokat.

Ifjúsági kategóriában a Környe ÖTE fiú csapata (Virágh Dávid, Hartman Alex, Rózsa Máté, Zink Máté) aranyérmes teljesítményt nyújtott, a lányok a negyedik, a felnőtt férfiak a kilencedik helyezést szerezték meg. A csapatokat Bene Zsolt és Popovics Milán készítette fel a versenyre. A Környe ÖTE ezúton is gratulál a csapatoknak, megköszönve áldozatos munkájukat, valamint köszönik a szülők támogatását a versenyre történő eljutásban.

forrás: katasztrofavedelem.hu, fotók Benedek Csenge (Környe ÖTE)

26tűzoltó-tárkány25tűzoltó-tárkány 1tűzoltó-tárkány 2tűzoltó-tárkány 3tűzoltó-tárkány 4tűzoltó-tárkány 5tűzoltó-tárkány 6tűzoltó-tárkány 7tűzoltó-tárkány 8tűzoltó-tárkány 9tűzoltó-tárkány 10tűzoltó-tárkány 11tűzoltó-tárkány 12tűzoltó-tárkány 13tűzoltó-tárkány 14tűzoltó-tárkány 15tűzoltó-tárkány 16tűzoltó-tárkány 17tűzoltó-tárkány 18tűzoltó-tárkány 19tűzoltó-tárkány 20tűzoltó-tárkány 21tűzoltó-tárkány 22tűzoltó-tárkány 23tűzoltó-tárkány

Megosztás