Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Vértessomlón találkoztak kedd délután a Tatabányai Kistérség Óvodavezetői munkaközösségének tagjai, akik az óvodát megtekintve valamennyien azt fogalmazták meg, hogy gyönyörű a környezet és az udvar, irigylésre méltó a bútorzat, s láthatóan felszereltségben sem szenvednek hiányt.

A házigazdák részéről Hartdégen Józsefné megerősítette az elhangzottakat, hozzátéve, hogy a kollektíva is kiváló szakemberekből áll, csupán egyetlen dologtól szenvednek, de attól nagyon. Az pedig a helyszűke. Nem a gyerek sok, a hely kevés – summázott az óvodapedagógus.

Mint mondta, hiába a gyönyörű környezet, ideális fekvés, a jelenlegi épület már nem toldozható-foltozható tovább, ezért a folyamatos zsúfoltság miatt úgy döntött a falu vezetése már évekkel ezelőtt, hogy pályázati támogatással új óvodát szeretnének építeni az iskola mellett. Hogy erre mikor kerülhet sor, nem tudni, jelenleg arra várnak, hogy kiderüljön: elnyerte-e újabb pályázatuk a döntéshozók támogatását.

Környe hasonló cipőben jár – mondta el községünk intézményének vezetője, Nikáné Vadász Erzsébet. A környei önkormányzat ugyanannak a pályázatnak az eredményére vár, nálunk viszont már megkezdődött a beruházás, miután meghirdették az új óvoda építésére a közbeszerzési eljárást, s ha minden jól alakul, a 2012-es nevelési évtől már az új épületben gondoskodhatnak a gyerkőcökről.

Az óvoda megtekintése után a somlói munkamegbeszélés a Teleházban folytatódott, ahol a megjelenteket Ekési Kata kistérségi referens köszöntötte immáron hivatalosan is, s vezette fel az aktuális témákat. Az intézményvezetők az előzetes jelzéseik alapján a közoktatási törvény módosításából eredő várható változásokról is szerettek volna hallani, ám Szalóki Anikó óvodai referens úgy vélte, hogy mindez korai lenne, hiszen még rengeteg a kérdőjel, s akkor érdemes alaposan „átrágni” a kérdést, amikor már valóban megszületett a törvény módosítása. Az óvodai referens arra is ígéretet tett, hogy amint erre sor kerül, minden – a témában elérhető – anyagot továbbít az intézményvezetőknek, s egy másik értekezlet keretén belül elemzik majd a változásokat, teendőket.

Az óvodavezetők a továbbiakban a kötelező teljesítményértékelésről, intézményi önértékelésről tájékozódtak, Szóth Sándorné a tatabányai Kertvárosi Óvodában alkalmazott módszereket és tapasztalatait osztotta meg a jelenlévőkkel. Mint mondta, két évvel ezelőtt, amikor az értékeléseket kötelezővé tették, egy kicsit mindenki megijedt, ám ő úgy véli, hogy a jól kidolgozott szempontrendszerek alapján a dajkák és óvónők is egy viszonylag objektív értékelést kaphatnak saját magukról. A teljesítményértékelés az alapja egyébként a minőségi bérpótléknak is, amely havonta bruttó 5 250 forintot jelent azon óvodapedagógusok esetében, akik kiváló minősítést kapnak.

Megosztás