Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Január 19-én Várgesztesen indult útjára a 11. sorozatát kezdő Sváb-kupa elnevezésű teremlabdarúgó-torna, amelyet annak idején Pillman Ferenc, a Várgesztesi Sport és Faluvédő Egyesület elnöke hívott életre négy település, Gesztes, Vértessomló, Környe és Kecskéd részvételével. Jó ideig csak a felnőttek rúgták a bőrt, tavaly először azonban az U12-es utánpótlás csapatokat is „hadra fogták”, így az idei szezon fordulóinak délelőtti óráiban már hagyományosan a gyerekeké a főszerep.

A második találkozónak szombaton a környei általános iskola adott otthont, ám úgy tűnik, a hazai pálya ezúttal nem kedvezett, a falubeli együttes a negyedik helyen végzett. A vendéglátók a kecskédi és vértessomlói csapattól is vereséget szenvedtek, s csupán az Oroszlánnyal sikerült egalizálniuk, ám az 1-1-es döntetlen értékét emeli, hogy a bányászváros gyerkőcei 7 ponttal magabiztosan szerezték meg a forduló első helyét. Sokáig kérdéses volt, hogy a Kecskéd, vagy a Vértessomló térhet-e haza a második helyezéssel, hiszen mindkét csapat 4-4 pontot szerzett, s végül a több lőtt gól alapján a somlóiak dicsekedhettek el otthon a képzeletbeli ezüstéremmel.

Azt persze még nem tudni, hogy a valós érmek kikhez jutnak majd, hiszen további fordulók várnak a fiatalokra, s természetesen a „nagyokra” is.

Ezúttal délután a felnőttek az egy héttel korábbihoz képest meglehetősen gyakran rezgették a hálókat, bár épp a Környe-Várgesztes nyitómérkőzés „kilógott a sorból” a házgazdák 3-0-s győzelmével. Azt követően a kecskédiek hetet rúgtak a somlóiaknak, míg csak egyet kaptak, a két szomszédvár, Vértessomló és Várgesztes összecsapása 6-0-s somlói, a Környe – Kecskéd mérkőzés 5-1-es kecskédi, a Kecskéd – Várgesztes meccs 6-1-es kecskédi győzelemmel zárult, míg legvégül a házigazdák a Vértessomlót 5-2-re múlták felül.

Az eredmények alapján a forduló legjobbja a Kecskéd lett, második helyen végzett a Környe, harmadikon a Vértessomló, míg negyediken a Várgesztes.

 

Megosztás