Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

2idősek-napjaAz ENSZ 1991-ben nyilvánította október elsejét az Idősek Világnapjának, s Környén is attól az évtől kedveskednek vendéglátással, ajándékműsorral a község idős lakóinak. Idén tehát már 25. alkalommal invitálta a Vöröskereszt helyi szervezete a vasárnapi eseményre a szép korúakat, akik a szervezők örömére szinte megtöltötték az általános iskola tornatermét.

A vendégek mellett a segítők száma is évről évre szépen gyarapszik: a bejárat mellett kifüggesztett falitáblákon az adományozók, támogatók, sütők, főzők listáját Andor Ildikó titkár még a rendezvény ideje alatt is újabb nevekkel egészítette ki, a végére a fehér lapokon alig maradt üres felület.

1idősek-napjaMi mindannyian köszönettel tartozunk azért, hogy verítékükkel, könnyeikkel, szorgalmas munkájukkal, áldozatukkal a nehéz időkben megteremtették és biztosították nekünk, fiatalabbaknak, gyermekeiknek, unokáiknak, hogy tanulhassunk, dolgozhassunk, gyarapodhassunk és nyomdokukba léphessünk. Köszönjük mindazokat az értékeket, amelyeket Önök megőriztek és mindazt, amivel minket felvérteznek és gazdagítanak. – köszöntötte a megjelenteket Eisenbart Győzőné, a Vöröskereszt helyi szervezetének elnöke, hozzátéve, hogy nemcsak október elseje kapcsán, de az év minden napján szeretettel gondolunk az idősekre, a szép korúakra, hisz szeretetükkel, bölcsességükkel ők is mindig a rendelkezésünkre állnak.

Tóth Éva és Leblanc Győző operett összeállítását követően 15idősek-napjaBeke László polgármester így fogalmazott: ez a mai ünnep akkor lehet igazi tisztelgés, ha azok, akiket ünnepelünk, mindig érzik a támaszt, a segítést, a törődést. Azt, hogy mindig Önök mellett vagyunk, azt, hogy nem engedjük el a kezüket, és számíthatnak ránk életük legnehezebb időszakaiban is. Hiszen megtanították nekünk a gondoskodás, a szeretet fontosságát, azt, hogy sok esetben nagyobb öröm adni, mint kapni, azt, hogy néha egy csendes, egy perces odafigyelés nagyobb ajándék lehet bárminél. A polgármester köszönetét fejezte ki a hosszú évek alatt végzett becsületes munkájukért, s az önkormányzat nevében jó egészséget, tartalmas, boldog életet kívánt minden szép korú környei lakosnak.

Az Idősek Napi ünnepség keretében köszöntötték a falu legidősebb lakóit, ám többen sajnos betegségük miatt nem vehettek részt a programon. Környe legidősebb hölgy lakosai 95 esztendősek: Lieser Andrásné és Gyimesi Józsefné. A falu legidősebb házaspárja Szing Antal és felesége, született Erl Erzsébet, ők 1949. december 14-én mondták ki Környén a boldogító igent. 1920-ban született, szintén 95 éves a legidősebb férfi, 25idősek-napjaGyarmati István, aki – miután átvette Andor Ildikótól, a Vöröskereszt helyi szervezetének titkárától a virágcsokrot – valamennyi szép korú vendég számára jó egészséget, boldogságot kívánt, a köszöntést pedig így köszönte: megverem a csizmám szárát, csókolom az összes jelenlévő hölgy száját. A legidősebb, 95 esztendős hölgyek és Pista bácsi számára az önkormányzat nevében Beke László ajándékkosárral kedveskedett, melyet természetesen azon ünnepeltek számára is eljuttatnak, akik nem vehettek rész a rendezvényen.

20150927_171755A szervezők ezúton mondanak köszönetet mindazoknak, akik anyagi, vagy egyéb támogatásukkal, a vendéglátáshoz nyújtott segítségükkel, sütéssel, főzéssel járultak hozzá, hogy idén is emlékezetes, szép ünneppé varázsolják az Idősek Napi rendezvényt.

12idősek-napja 13idősek-napja3idősek-napja 4idősek-napja 5idősek-napja 6idősek-napja 7idősek-napja 8idősek-napja 9idősek-napja 10idősek-napja 11idősek-napja 14idősek-napja 16idősek-napja 17idősek-napja 18idősek-napja 19idősek-napja 20idősek-napja 21idősek-napja 23idősek-napja 28idősek-napja 29idősek-napja 30idősek-napja 31idősek-napja32idősek-napja

 

Megosztás