Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

véradók-köszöntése_1816 jubiláló, köztük egy 60-szoros véradót is köszöntöttek Környén hétfőn, a Vöröskereszt helyi szervezetének ünnepségén, melyet az idei évben picit később tartottak a megszokottnál. A Művelődési Házban, a Nemzetközi Vöröskereszt Világnapja alkalmából rendezett esemény kezdetén Andor Ildikó titkár köszöntötte a jelenlévőket, majd a Vackor Óvoda és Bölcsőde Ficánka csoportja ajándékozta meg kedves műsorral az önkénteseket.

Később Eisenbart Győzőné, a házigazdák elnöke elevenítette fel a nemzetközi szervezet 1863-as megalapításának előzményeit, a solferinói csatát, amikor több ezer sebesült maradt szakszerű ellátás nélkül, s ezt látva egy svájci üzletember a szomszéd faluban toborzott segítő önkénteseket. véradók-köszöntése_19Álma, hogy legyen egy szervezet, amely mindenfajta megkülönböztetés nélkül bárhol, bármikor, bárkinek segít, 1863-ban vált valóra, s ma már a világ 187 országában közel 100 millió önkéntessel végzi tevékenységét.

A környei donorok számára az önzetlenül nyújtott segítségükért az elnök Náhóczi János soraival mondott köszönetet: magadnak légy hálás, hogy segítettél élni, reménytelennek életet remélni. Nem lettél ünnepelt, magam is belátom, de új életet adtál, s ember vagy barátom!

Hétfőn mégis ünnepeltté váltak az önkéntes véradók, bár a jubilálók közül sajnos többen nem vettek részt az eseményen. A legtöbbször, hatvan alkalommal Ponyi Attila nyújtotta karját, negyvenszeres véradásáért Kugler Jánost, véradók-köszöntése_23harmincszoros jubilálóként Czigle Tamást, Czirkos Attilát és Krupánszky Imrét köszöntötte Kissné Ágoston Éva. 25-ször adott vért Bíró József és Eck Csaba, 20 alkalommal Fábián János, Fényi István, Hüse János és Varga Péter, tízszer futó Zsolt, Heitz Ferencné, Dr. Molnár András, Némethné Lukács Noémi és Sabján Lajos.

A szervezet, az önkéntesek áldozatos és példaértékű feladatellátását jelzi az az véradók-köszöntéseoklevél, melyet büszkén mutatott meg az eseményen résztvevőknek Andor Ildikó. A fennállásának 135. évfordulóját ünneplő Magyar Vöröskereszt május 27-i, központi ünnepségén Dr. Göndöcs Zsigmond elnök a környei alapszervezetet dicséretben részesítette, s mint a titkár elmondta, ez a legmagasabb szintű elismerés, melyet alapszervezet átvehet.

véradók-köszöntése_27A titkár végül a szombati, „Együtt egymásért” elnevezésű közösségépítő délutánra hívta fel a résztvevők, egyben e sorok olvasóinak figyelmét. A Magyar Vöröskereszt Szociális – 2016 Alap támogatásával megvalósuló program 14 órától várja az érdeklődőket a Vackor Óvoda és Bölcsőde udvarán. Lesz kézműves „szöszmötölő”, arcfestés, homokkép készítés, aszfaltrajz, gyöngyfűzés, rajzolás, kifestők. 15 órakor kezdődik a Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola néptánc tanszakos tanulóinak műsora, 15.10-kor a F.B.I. Street Generations (Komárom) kerékpáros bemutatója, 15.50-kor a környei Gyémánt Kempo Sport Egyesület bemutatója. 16.30-tól Tai Chi, meridián torna, 17 órától pedig Czanik Balázs mozgatja meg a kisebb, nagyobb vendégeket. Valamennyi program díjtalanul látogatható, mindenkit sok szeretettel vár a Vöröskereszt Környei Alapszervezete!

véradók-köszöntése_02 véradók-köszöntése_03 véradók-köszöntése_04 véradók-köszöntése_05 véradók-köszöntése_06 véradók-köszöntése_07 véradók-köszöntése_08 véradók-köszöntése_09 véradók-köszöntése_10 véradók-köszöntése_11 véradók-köszöntése_12 véradók-köszöntése_14 véradók-köszöntése_15 véradók-köszöntése_16 véradók-köszöntése_17 véradók-köszöntése_20 véradók-köszöntése_21 véradók-köszöntése_22 véradók-köszöntése_24 véradók-köszöntése_25 véradók-köszöntése_26véradók-köszöntése_28

Megosztás