Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

5karácsony-környebányaGondoljunk eltávozott és a mellettünk álló szeretteinkre, s a távollévőkre is, akik nem lehetnek velünk! Így fogadjuk az élet ajándékát, amelyből mindenki egyformán részesülhet. Ez az ajándék nem más, mint a szeretet… – ezekkel a gondolatokkal köszöntötte szombat este Svétecz László önkormányzati képviselő a környebányai közös karácsonyi ünnepség résztvevőit.

A Közösségi Ház ezúttal is zsúfolásig megtelt, a helyiek mellett hagyományosan érkeztek Vértessomlóról és Várgesztesről is az együttműködő nyugdíjas szervezetek képviselői, a régi barátok, igazolva a mondást, hogy sok jó ember kis helyen is elfér. De az ünnepség mást is igazolt: hogy összefogással már-már nem létezik lehetetlen, s hogy szeretettel valóban széppé lehet varázsolni az ilyen alkalmakat. Nem kell hozzá más, mint ízlésesen megterített asztal, szívből jövő gyönyörű karácsonyi versek, fuvola- és énekszó, meghitt Betlehemi játék a gyerekektől, s örvendező, vidám a felnőttektől. 18karácsony-környebányaMind-mind feledtetik a mindennapok gondjait…

De nem csupán ezt az estét, a Karácsony napjait is megszépítette az összefogás a rászoruló családok számára. Mint a képviselő elmondta, a gyerekek az Éjféli Kiáltás Misszió közreműködésével egyenesen Svájcból kaptak ottani gyerekek által összegyűjtött ajándékokat, a családok pedig az önkormányzat, a Katolikus Karitász, a Samaritanius Alapítvány és magánszemélyek adományait vehették át az adventi várakozás időszakában.

Az önkormányzat nevében a környebányai ünnepségen elismerésben részesítette Svétecz László mindazokat, akik a kulturális események létrejöttét rendszeresen önzetlenül segítik, szervezik, vagy résztvevői azoknak. A községi ünnepségeken való szereplésért elismerésben részesült Badov Szilvia, Horváth Mária, Fehér László, Bozó Kucskár Anikó, Bolemányi Magdolna, Magos Csenge, Pethő Alexandra, Pethő Lili, Beck Hajnalka, Fehér Enikő, Fehér Kitti, Bunkhardt Boglárka, Vaczula Melinda, Hajas Cintia, Oláh Krisztina és Csikós Petra.

Az év mecénása oklevelet Hortobágyiné Lendvai Virág vette át.

41karácsony-környebányaAz is hagyomány, hogy az esztendő végéhez közeledve a képviselő köszönetét fejezi ki azok számára, akik évközben segítették Környebánya közösségi életét. Elsőként Batin Józsefnek, a vértessomlói bányász nyugdíjas szakszervezete egykori vezetőjének nyújtott át ajándékot a Környebánya-Vértessomló kapcsolat kiépítéséért, a baráti szálak ápolásáért. Szölősiné Nagy Zsuzsa az erdei iskola vezetéséért részesült köszönetnyilvánításban, közösségi munkájáért özv. Horváth Istvánné, Feketéné Hastó Elvira, Szénási Attiláné, Vida László.

Varga Sándor, az önkormányzat munkatársa számára a külterületeken élők részére nyújtott segítségért, lelkiismeretes munkavégzésért, a rendezvények hangosításáért, a világítástechnikáért pedig Vanya Balázsnak mondott köszönetet a képviselő.

Környebányán 43 rászoruló gyermek, nyolc nagycsalád, harminc egyedülálló él, huszonnégyen betöltötték 70. életévüket és két ember hajléktalan. A hozzájuk érkező adományokkal rendszeresen segítik a Homok Dűlőben, Öreghegyen, Irtás-pusztán és a Tagyospusztán élő, hátrányos helyzetű sorstársakat is.

1karácsony-környebánya2karácsony-környebánya 3karácsony-környebánya 4karácsony-környebánya 6karácsony-környebánya 7karácsony-környebánya 8karácsony-környebánya 9karácsony-környebánya 10karácsony-környebánya 11karácsony-környebánya 12karácsony-környebánya 13karácsony-környebánya 14karácsony-környebánya 15karácsony-környebánya 16karácsony-környebánya 19karácsony-környebánya 22karácsony-környebánya 23karácsony-környebánya 24karácsony-környebánya 25karácsony-környebánya 26karácsony-környebánya 27karácsony-környebánya 28karácsony-környebánya 29karácsony-környebánya 31karácsony-környebánya 32karácsony-környebánya 33karácsony-környebánya 34karácsony-környebánya 35karácsony-környebánya 37karácsony-környebánya 38karácsony-környebánya 39karácsony-környebánya 40karácsony-környebánya 42karácsony-környebánya 44karácsony-környebánya 45karácsony-környebánya 46karácsony-környebánya 48karácsony-környebánya

 

Megosztás