Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Tizennyolc jubiláló, köztük két 60-szoros véradót is köszöntöttek Környén kedden, a Vöröskereszt helyi szervezetének ünnepségén, melyet Maklári Éva, a tatabányai alapszervezet területi vezetője is megtisztelt jelenlétével. A Művelődési Házban, a Nemzetközi Vöröskereszt Világnapja alkalmából rendezett ünnepség kezdetén a Vackor Óvoda és Bölcsőde Nyuszi csoportja ajándékozta meg Anyák napi összeállításával a jelenlévőket, hiszen hazánkban 1925-ben épp a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt tartotta az első ünnepet a májusi Mária-tisztelet hagyományaival összekapcsolva.

Később Eisenbart Győzőné, a házigazdák elnöke elevenítette fel a nemzetközi szervezet 1863-as megalapításának előzményeit, valamint a Magyar Vöröskereszt majdnem 140 esztendővel ezelőtt megfogalmazott célkitűzéseit, az azóta elért eredményeket. Az elnök a feladatok közül a véradások szervezését emelte ki, amely Környén Kissné Ágoston Évának köszönhetően évek óta nagyon sikeres. Örömteli tényként elhangzott, hogy a visszatérő donorok mellett folyamatosan érkeznek elsőalkalmas véradók is, az önzetlenül nyújtott segítségért az elnök Náhóczki János soraival mondott valamennyi környei önkéntes véradó számára köszönetet: …magadnak légy hálás, hogy segítettél élni, reményteleneknek életet remélni. Nem lettél ünnepelt, magam is belátom, de új életet adtál, s ember vagy barátom!

Az eseményen mégis ünnepeltté váltak a donorok, bár a jubilálók közül sajnos többen nem vettek részt a programon. A legtöbbször, hatvan alkalommal Fazekasné Csicsák Irma és Kolozsvári József nyújtotta karját, félszázszoros véradásáért Májer Tamást és Tremmel Józsefet, negyvenszeres jubilálóként Kerecsényi Antalt és Takács Ferencet köszöntötte Kissné Ágoston Éva. 30-szor adott vért Baknák József, Simon József és Zajácz Jánosné, 25 alkalommal Sztancsik Zsolt, 20-szor Csákiné Brenner Mária, Czirkosné Lendvai Zsuzsanna, Oláh Ferenc, Vanya Balázs és Végh Dezső, tízszer Andor Ildikó, Kiss László és Nagyné Polgár Judit.

Megosztás