Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Az idei esztendő az élet minden területén és mindenki számára rendhagyó volt, a járvány szinte minden tervünket, elképzelésünket felülírta. Ez igaz a gyermekek, családok, felnőttek, önkormányzatok, vállalkozások, az ország mindennapjaira, életére. És sajnos a Karácsonyt, a szeretet ünnepét sem élhetjük úgy át, ahogy tesszük évek óta: elmaradnak a megszokott nagy családi vendégvárások, sokan csak gondolatban cirógathatják meg a kedves arcot, ölelhetik át a szeretett személyt.

Kívánom, hogy továbbra is vigyázzunk magunkra, egymásra! Kívánom, hogy az előttünk álló időszakra is legyen elegendő erőnk, és tudjuk, akarjuk segíteni azokat, akiknek fogytán, vagy épp a betegség miatt váltak gyengévé, elesetté.

Kívánom, hogy az adventi elcsendesedés időszakát követő karácsonyt a rendkívül nehéz körülmények ellenére is a szeretet szálai szőjék át az otthonokban, a 2021-es esztendő pedig mielőbb hozza el mindannyiunk számára a megnyugvást, hogy újult erővel kezdhessük meg terveink, elképzeléseink megfogalmazását, megvalósítását.

Idén kivételesen nem az év végi ünnepkörhöz kapcsolódó idézettel, verssel, hanem Müller Péter soraival kívánok mindenki számára áldott, szeretetteljes ünnepet, mindennapokat!

„Írd tovább ezt a könyvet – a tiéd is már. Én is írom még. Mert nem lehet befejezni… Legyen ez a vándorlásunk naplója, pillanatnyi boldogságunknak, kétségbeesésünknek és hitünknek az útikönyve. Nemcsak a magunk számára, de mindazoknak, akik velünk és utánunk jönnek. Hozzánk tartoznak ők is, akik nem látják még magukat. S mivel már sejtjük, hogy minél bátrabbak és minél inkább valódi önmagunk vagyunk, annál inkább összetartozunk; arra is kérlek: ne engedjük el egymást többé! Akármilyen komor, örvénylő viharba kerülünk, ahol már nem látni senkit, egymást sem; akármilyen földrengésen, tornádón, cunamin, hurrikánon repülünk át – tudjunk egymásról! Hogy jövünk, s hogy együtt vagyunk…”

Beke László polgármester

Megosztás