Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Majdnem elérte a százat a maskarába bújt gyerekek száma február 15-én az iskolai farsangon, s míg valamikor ilyenkor szinte minden gyerkőc valamely mesefigurává változott át, a kavalkád egyetlen Piroskát és Hófehérkét sem vonultatott fel, kreatív jelmezekben mégsem volt hiány. Sőt! Az alaphangulatot a Soós Krisztina vezette Környei Mazsorett és Tánccsoport bemutatója teremtette meg, majd érkeztek a jelmezesek, az első produkció előadói meglehetősen lassan, „totyorogva”, de amint a terembe léptek, kiderült, miért a komótos séta: a 4.a osztályos gyerekek térd-balettel készültek, és az egyébként igen látványos, ötletes megoldás némiképp akadályozta őket a mozgásukban.

A vastapsos sikerüket követték a többiek, ki bátortalanul, ki merészebben, volt, aki alig látott ki a jelmezéből, volt, aki szaloncukorral igyekezett elnyerni a zsűri kegyeit, de – mint minden évben – olyan is akadt, aki puskával sorozott rájuk.

A farsangolók ezúttal is egyéni és csoportos kategóriában mérették meg magukat, a 2.b-sek születésnapi tortává alakultak, s csaptak bulit, hiszen az egyik apróság valóban épp aznap ünnepelte a születésnapját.

A zsűri tehát idén sem volt könnyű helyzetben, s míg az alsósok a felvonulás után különböző játékokkal múlatták az időt, ők pontoztak, rangsoroltak. Az egyéni jelmezesek között végül a Tankosok, azaz Hölcz Péter, Jelenfi Dániel, Soós Ádám végzett az élen, második lett a Forró csoki jelmezben érkező Pálfi Laura, harmadik pedig Sternhardt Dalma, aki Eiffel toronyként mosolygott az ítészekre. Kizárólag újrahasznosított jelmezéért ÖKO-díjat vehetett át Lipót Hanna, aki pet palackokból varázsolt pálmafát. A két csoport közül a zsűri a térd-balettet sorolta az élre, a bulizós születésnapi tortát pedig a második helyre. Különdíjat kapott a Dobozos Barbie jelmezéért Tímár Hanna, a Busóvá alakult Mészáros Márk, a Hattyú Czigle Hanka és a Coca-Cola automata, azaz Rácz Richárd.

A felső tagozatosok a délutánt a már hagyományos „Fabatka” játékkal töltötték, az osztályok egy-egy általuk választott téma köré építették a programjukat, így az érdeklődők bekukkanthattak a kockavilágba, szerencsebarlangba, cirkuszba, kaszinóba, retro utazást tehettek, és még retro romkocsmában is járhattak, s megismerkedhettek a környei tó kalózaival. A farsangi mulatságot Kelemen Petra Piroska, Jakab András, a néptáncosok és a közönség aktív részvételével kiszebáb égetés, majd disco zárta.

 

Megosztás