Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Elcsépelt közhely a „nehéz helyzetben volt a zsűri” fordulat, de a környei általános iskola szombat délutáni farsangi bálja kapcsán kihagyhatatlan, és maradéktalanul helytálló. Az intézmény tornatermében a vendégek csak kapkodták a fejüket a maskarás kavalkádban.

Talán nem is akadt olyan mese-, vagy filmhős, erdei, s háziállat, ami ne elevenedett volna meg, ráadásul egytől-egyig saját készítésű jelmezben, ami minden bizonnyal a szülők, nagyszülők szorgosságát dicséri.

Érkezett indiánlány, balerina, hercegnő, csontváz, rohamrendőr, focista, varázsló, lakodalmas menet, sajtba bújt egér, akit a cica üldözött, kalóz, pingvin, fánkárus farsangi fánkkal, rubik kocka, állatorvos, szőlő, a pék pereccel igyekezett lekenyerezni a zsűrit, s egy igazi férfi fotel is bandukolt a menetben. S hogy mitől férfi? Attól, hogy az elmaradhatatlan kellékek, a szotyi, újság, távirányító és sör sem hiányzott a karfájáról.

A zsűri hosszas tanakodás után a csoportos produkciók közül az ötödikes madárijesztők táncos előadását sorolta a legelső helyre, míg az egyéni jelmezeseknél a másodikos Hörömpöli Ádámot, azaz, a rubik kockát. A rangsorban őt követte a férfi fotel, a szintén másodikos Szántó Csongor György, míg a harmadik helyezettnek járó ajándékot a szőlő, vagyis az elsős Szabó Dáriusz vehette át. De a majdnem egy órás felvonulás résztvevői közül természetesen idén sem távozott senki üres kézzel és gyomorral, hiszen a szülőknek köszönhetően mindenkinek jutott a finom süteményekből, tortákból.

A discóval záródó nap végén nemcsak a jókedv, vidám hangulat területén vonhatott elégedett mérleget a szervező diákönkormányzat, hiszen a rendezvény majdnem 130 ezer forintos bevétele gyarapítja a kasszájukat. Az összeget idén is jutalmazásra, különböző kirándulások, sportprogramok, versenyeken való részvétel támogatására fordítják.

Megosztás