Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

3sportkgyMájus 15-én Beke László polgármester és Győző Csaba, a Környe Sportegyesület elnöke szentesítette azt a megállapodást, amely lezárta a január 20-a óta tartó bizonytalan állapotot. A dokumentum ez év december 31-éig biztosítja az egyesület tagjai és szakosztályai számára a sporttelep korlátlan, valamint heti 21 órában az iskola tornatermének és kiszolgáló helységeinek használatát.

Mint ismert, április 11-én az egyesület közgyűlésén sem sikerült valamennyi, az önkormányzat részéről felmerült kérdést tisztázni, ezért a szervezet egy 7 fős bizottságot hozott létre a további egyeztetésekre. Aznap este a közgyűlés után a tárgyalások a polgármesteri hivatalban folytatódtak, hiszen a hétvégi mérkőzések azonnali döntést sürgettek. A képviselők végül akkor rendkívüli ülésükön úgy határoztak, hogy a sportolók április 12-étől május 3-áig 90 ezer forintos bérleti díj ellenében használhatják az önkormányzat létesítményeit.

Április 11-én arról is megállapodtak, hogy az egyesület a még nyitott kérdésekre összeállítja válaszait. Erre végül első alkalommal április 24-én került sor, amit 30-án követett újabb megbeszélés, s mivel az előző hó utolsó napján lejárt a tárgyalásokra felhatalmazott bizottság mandátuma, május 15-én Győző Csaba elnök és Beke László polgármester véglegesítette a megállapodás tartalmát.

A szerződéskötés kapcsán a polgármester elmondta: a tárgyalások ideje alatt a képviselő-testület öt alkalommal tartott a kérdésről rendes, határozathozatallal záruló, s szintén öt informális ülést. Ez is jelzi az önkormányzat tárgyalókészségét, s azt, hogy a döntéshozók a helyzet mielőbbi és korrekt rendezésére törekedtek.

A megállapodásban az önkormányzat az egyesület 5 millió forintos támogatását rögzítette, melyből hármat az aláírás napján átutalt, a fennmaradó kétmillió kiegyenlítéséről június 3-áig gondoskodik. A támogatási összeg a sporttevékenység finanszírozása mellett az ún. TAO pályázat önrészéhez is felhasználható. A közüzemi díjak kapcsán abban állapodtak meg a felek, hogy az infrastrukturális kiadásokat a 2010-es esztendő fogyasztási adatait véve alapul az önkormányzat finanszírozza, s amennyiben meghaladja a 3 évvel ezelőtt mért mennyiségeket, úgy a különbözet az egyesület költségvetését terheli.

A sporttelep fűnyírásáról így rendelkezik a megállapodás: a sportpályákon és 10 méteres körzetén belül az egyesület gondoskodik róla, a labdarúgó pályák esetében legalább heti egy alkalommal, míg az 5,5 hektáros telep fennmaradó területein az önkormányzat.

A jelenlegi megállapodás igen szigorú és egyértelmű kereteket határoz meg. Súlyos szerződésszegés esetén például az önkormányzat három napon belül felmondhatja, s 2014. június 30-áig nem nyújthat semmilyen módon támogatást az egyesület számára. Súlyos szerződésszegésnek minősül – a többi között – ha az egyesület nem tesz eleget határidőre az elszámolási kötelezettségének, nem látja el a megállapodásban rögzített vállalásait, illetve bármely tevékenységével, megnyilvánulásával sérti a támogatást nyújtó önkormányzat érdekeit.

Beke László úgy véli, hogy végül mindkét fél számára megnyugtatóan rendeződött a kérdés. Azt is elmondta, hogy a szigorú, de tartható garanciális elemeket azért rögzítették a megállapodásban, mert az önkormányzat a saját és legfőképp a sportolók érdekében szeretné megelőzni hasonló helyzet kialakulását.

 

Megosztás