Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Az idei tanévben már harmadszor látogattak a környei szivárványos táncosok Tatára, ezúttal Csángóföldre tettek bár képzeletbeli, mégis rendkívül élmény teli utazás. A szivárványosok első alkalommal táncos továbbképzésen szlovákiai magyar táncosoktól leshették el a zoborvidéki táncok rejtelmeit, majd a tatai Folknapon vettek részt októberben. November 25-én a Pötörke Egyesület által rendezett moldvai táncházba érkeztek, ahol a Maknics Gyula Csaba által vezetett Cserszömörce zenekar húzta a talpalávalót. A vendégek a táncok mellett a moldvai nyelvjárással, viselettel, a csángók életével is megismerkedhettek. Volt hangszerbemutató és végül, de egyáltalán nem utolsó sorban Moldvából érkezett vendég előadásában hallgathattak meséket, gyönyörű népdalokat.

 A környei művészeti iskola néptáncosai emellett a csütörtöki, adventi műsorra készülnek két csoporttal is, az intézmény valamennyi falubelit szeretettel vár a 17 órakor kezdődő ünnepi eseményre a művelődési házban!

A táncosok számára december 13-án következik a hagyományos LUCÁZÁS az iskolában, az óvodákban és a faluban, majd a téli szünet előtti utolsó tanítási napon, december 21-én meglepetés tánccal ajándékozzák meg az Idősek Karácsonya vendégeit.

Mivel a különböző koreográfiák mind, mind a kapcsolódó ünnepre készülnek, a táncosok produkciói egyszeriek és megismételhetetlenek, ezért a szivárványos gyerekek, és vezetőjük, László Márta bízik benne, hogy minél többen lesznek vendégei a rendezvényeknek. 

Megosztás