Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Fűkaszáktól, fűnyíróktól volt hangos szombat délelőtt a környei tó partja, ahol a horgász egyesület mintegy negyven tagja serénykedett folyamatosan, hogy kicsinosítsák a környéket. A szervezet a megmozdulással a Horgászok Országos Környezetvédelmi Napjához csatlakozott, ilyenkor a horgász egyesületek országszerte közös munkával teszik rendbe a vizeik partját, szedik össze a szemetet, tartják karban a vízparti növényzetet, a fákat, s szépítik a környezetet.

A környei horgászokra nem kis feladat hárult, hiszen a 30 hektárnyi tavat 3,5 kilométeres part öleli körbe, a nagytakarítás csak az 500 méteres kőfalat nem érintette, a hiányzó szakaszt viszont pótolták az Által-ér mentén, ott fél kilométernyit tisztítottak meg a hulladéktól.

A környezetszépítés során a padokat, hídkorlátokat is újramázolták, gondosan ügyelve, hogy a festékből ne jusson a vízbe, hiszen – mint Barta Attila elnökségi tag fogalmazott – olajos halat a boltban kell venni.

A Kényelem Bútorbolt felajánlásának köszönhetően három esőbeállóval is gazdagodott az amúgy is páratlan szépségű tó partja, a felépítményeket szintén szombaton helyezték végleges helyükre.

 

Megosztás