Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

vlasyAz Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú (narancs) riasztást adott ki Komárom, Kisbér, Oroszlány, Tata és Tatabánya járásokra az erős szél miatt. A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 km/h-t. A katasztrófavédelem arra figyelmeztet, hogy a 70 kilométer/óránál erősebb széllökések faágakat szakíthatnak le, egész fákat dönthetnek ki, amelyek azon túl, hogy balesetveszélyesek, közlekedési akadályokat is képezhetnek. Az ilyen erősségű szél megbonthatja az épületek tetőszerkezetét, megrongálhatja az energiaellátás és a távközlés vezetékeit.

Az otthon tartózkodók viharos erejű szél esetén zárják be az ajtókat, ablakokat, és ha tehetik, ne menjenek a szabadba. A ház környékén lévő tárgyakat, bútorokat, szerszámokat, cserepes növényeket vigyék be az épületbe, mert ezek súlyos sérüléseket és komoly károkat okozhatnak, ha a szél felkapja őket. Lehetőleg áramtalanítsák az elektromos berendezéseket, a vihar elmúltával pedig vizsgálják meg, nem sérültek-e a közművek vagy az építmények. Ha valaki a közműhálózat sérülését tapasztalja, haladéktalanul értesítse a szolgáltatót vagy a 105-ös segélyhívó számon a katasztrófavédelem műveletirányítási központját.

Akit a szabadban ér a viharos erejű szél, az aluljáróban, épületben keressen menedéket. A közlekedők kerüljék a fákat, az épületekről lelógó tárgyakat. Ha valaki leszakadt elektromos vezetéket lát, ne közelítse meg, értesítse a szakembereket. Erős szélben tilos a szabadban tűzveszélyes tevékenységet végezni. A viharos időben az állatok viselkedése is kiszámíthatatlanná válik, figyeljenek a háziállatokra.

Baj esetén hívják a katasztrófavédelem műveletirányítási központját a 105-ös segélyhívó számon!

Megosztás