Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

iskolai-indulókA megyeszékhely mellett Várgesztesről, Kecskédről, Tarjánból, Vértessomlóról, Kömlődről, Vértesszőlősről és Környéről is érkeztek megoldások az idei Bolyai matematika versenyre. A nemes és rangos megmérettetésre pontosan negyven környei diák készült szorgalmasan.

Az idei tanévben immár 24. alkalommal mérték össze tudásukat hat évfolyam kis és ifjú matematikusai a tatabányai szervezésű hagyományos levelezőverseny során. Ezúttal 856 tanuló nevezett, közülük 201-en jutottak el a döntőbe, ahol a Kisfaludy Mihály Általános Iskolát és Alapfokú Művészeti Iskolát 14 diák képviselte, s oldotta meg a játékos és gondolkodtató feladatokat.

A döntő során a környei tanulók közül a legkiválóbban a nyolcadikos Varga Ágnes teljesített, aki évfolyamán egy másik versenyzővel együtt a 4. helyen végzett. A negyedikeseknél is holtverseny alakult ki az ötödik helyezés tekintetében, ráadásul mindketten környeiek: Bottyán Zsófia és Karnuts Ferenc is 33-33 pontot gyűjtött össze.

döntősökHárom diák is 31 ponttal zárt az ötödik osztályosoknál, így Szűcs Kinga is osztozott kis matematikus társaival a hetedik helyezésen. Rajtuk kívül még Fóthi Norbert végzett az első tízben, ő a hatodikosok között a 9. legjobb eredményt érte el.

A döntő igen népes, 201 fős mezőnyében is kiválóan helytállt Mosberger Tamás (11.), Virga Réka (12.) Labossa Luca (17.), Nagy Lilla (17.), Aknai-Mike Panna (25.), Tóth Hunor (25.), Hartmann Vivien (28.), Szűcs Anna (29.), Tóth Szabolcs (39.).

Gratulálunk a diákoknak és felkészítőiknek, Kubicza Mihálynénak, Demeterné Slezák Évának, Kollárné Paragi Évának, Sárköziné Kovács Máriának és Benczikné Benkő Editnek!

(Az influenzajárvány miatt sajnos a csoportképeken nem látható valamennyi induló, illetve a döntőben szereplő diák.)

 

 

Megosztás