Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Nem könnyítette meg a dolgát az időjárás a „Mozdítsd meg KÖRNYE-zeted” környei tömegsportsorozat szombati állomásán résztvevőknek, hiszen az éjszakai eső feláztatta a talajt, napközben pedig viharos erejű volt a szél. Mindezek ellenére szép számmal, 53-an határoztak úgy, hogy nekivágnak az Környe – Környebánya – Vitányvár – Szarvaskút ¬– Mátyáskút – Vértessomló – Környe útvonalú, oda-vissza 25 kilométeres távnak.

A túrázók a zordnak mondható körülmények ellenére kitartóan szaporították a kilométereket, a Vitányvárnál azonban olyan viharos erejű szél fogadta őket, hogy a visszaindulással várniuk kellett a csillapodására. A Mátyás-kútnál viszont már sokkal kellemesebb volt a fogadtatás, ott a hagyományos „energiabombák”, kolbász, szalonna, lilahagyma segített a feltöltődésben, hazafelé pedig az egyre gyakrabban kikukucskáló napocska. S minthogy a több mint félszáz gyermek és felnőtt valóban irigylésre méltó sportteljesítményt nyújtott, a visszaút utolsó etapja közben sem maradhatott el az újabb jutalom: egy-egy finom sütemény a vértessomlói cukrászdában.

A programsorozat április 14-én kerékpártúrával folytatódik a Környe – Szarvaskút – Mátyáskút – Vérteskozma – Várgesztes – Vértessomló – Környe útvonalon. A gyülekező az általános iskolánál lesz 8.45-től, indulás 9 órakor. Bővebb információ előzetesen Gubicza Istvántól kérhető a 06 30 2777 909-es telefonszámon.

Megosztás