Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Míg tavaly a környei Kisfaludy Mihály Általános Iskola valamennyi osztálya dobogós helyezést ért el az autómentes napi teljesítménye alapján, addig idén öt osztály is lecsúszott az érmes helyezésekről, de ezért minden bizonnyal csak a szeptember 20-ai, igencsak kedvezőtlen időjárás tehető felelőssé.

Tavaly ugyanis fergeteges sikert aratott a kezdeményezés, szinte alig akadt diák, aki ne kerékpárral, gyalog, vagy busszal érkezett volna az intézménybe. De azért a csütörtöki eredményhirdetésen ismertetett teljesítmények alapján idén sem lehet ok panaszra, hiszen az Ökoiskola címet viselő intézmény nyolc osztálya is 100%-os teljesítményt nyújtott, így ők valamennyien első helyet szereztek. Aranyérmesek lettek a 3.a, 3.b, 5.a, 6.a, 6.b, 7.b, 7.a és 8.b. diákjai. Két osztály, az 5.b és a 2.a végzett a második, míg a 8.a a harmadik helyen. A tanulók jutalma oklevél és egy-egy müzli szelet volt. Az eredményhirdetés során két kömlődi diák, Hörömpöli Ádám és Hörömpöli Eszter, valamint édesanyjuk különdíjban, csokoládéban részesült, mivel őket az igencsak marcona időjárás sem rettentette el, s 20-án oda-vissza kerékpárral tették meg a két település közötti távolságot, azaz bő 12 kilométert kerekeztek.

Domina Máté, az Eurohungaricum Közhasznú Alapítvány által, a visegrádi négyek országa között meghirdetett rajzverseny résztvevője is csütörtökön vehette át jutalmát, rajzlapokat, noteszt, toll- és színes ceruza készletet. Máté tavaly négy alkotásával is képviselte a környei iskolát a rajzversenyen, s bár helyezést nem ért el, az intézmény nagyon büszke rá és műveire.

Az intézmény ezúton köszöni Környe Község képviselő-testületének erkölcsi és anyagi támogatását, amellyel hozzájárulnak az ökoiskola program sikeres folytatásához.


Megosztás