Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

ÖKOISKOLA oklevél_12012 júniusában nyerte el a környei Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Vidékfejlesztési Minisztérium döntése alapján a hazai közoktatásban a fenntarthatóságért adható legmagasabb állami elismerést az „Ökoiskola” címet. Az intézmény most szeretné meghosszabbítani a címhasználati jogosultságot.

Az ökoiskolákban nemcsak a tanításban érvényesülnek a környezeti nevelés, a fenntarthatóság pedagógiájának elvei, hanem az iskolai élet minden területén és a jövő generációk nevelése során a környezettudatosan cselekvő állampolgár eszményképét tartják szem előtt, s az intézmény körül megfelelő méretű zöldterületet kell gondozni.

A cím elnyerése számos előnnyel jár. Így például anemzetközi elvárásokkal összhangban kialakított magyar „Ökoiskola” kritériumrendszer az iskola megkülönböztető minőségjelzője, amely vonzóvá teszi a szülők számára, és pozitív külső visszajelzést nyújt az intézmény munkájáról a fenntartó részére. A hálózat iskolái nagyobb eséllyel vesznek részt a környezeti nevelési, a fenntarthatóság pedagógiájával kapcsolatos pályázatokon. A cím birtokosa az Ökoiskolák Hálózatának tagja, a programok segítik szakmai fejlődését, s diákjai részt vehetnek a Vidékfejlesztési Minisztérium Ökoiskoláknak szervezett környezet- és természetvédelmi tárgyú programjain, rendezvényein, pályázatain.

kisfaludy címerA pályázó, ez esetben a környei általános iskola sikeréhez, címhasználati jogosultságának meghosszabbításához különböző civil szervezetek, vállalkozók, gyárak is hozzájárulhatnak, melyhez nem kell mást tenni, mint az itt elérhető nyilatkozatot (ökoiskola-szándéknyilatkozat-2014) kitöltve, aláírva eljuttatni az iskolába november 20-áig! A nyilatkozat kitöltése semmilyen anyagi kötelezettségvállalással nem jár, aláírója azt jelzi, hogy egyetért a programmal és erkölcsileg támogatja az iskolát!

 

Megosztás