Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Az év első hónapjában két pálinkaversenyen is megmérették magukat környei gazdák, és egyiken sem vallottak kudarcot. Haász József és Méri János a Quintessence Pálinka- és Párlatversenyen volt érdekelt, ez utóbbi gazda és Török Mihály pedig a Tardoskeddi Pálinkabarátok Találkozóján adott ízelítőt – szó szerint – a kiváló környei pálinkákból.

Ismét rekordszámú nevezés érkezett az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett Quintessence (IX.) Pálinka- és Párlatversenyre, melyen Magyarországon kívül Románia, Szerbia és Bulgária is képviseltette magát a gazdák révén. A 162 településről származó, 311 gazda által nevezett 1755 mintából végül 1739 pálinka és párlat került a szakértő zsűri elé, amely január közepén értékelt Ongán.

A két környei gazda a magán és bérfőzetett kategóriában volt érdekelt, ebben a zsűri az 1 326 mintából végül 850-et talált minősítésre érdemesnek: 197 arany oklevelet kapott (23,2%), ezüst oklevelet 342 (40,2%), míg bronz oklevelet 311 (36,6%) pálinka és párlat. A környeiek az igen szigorú pontozási rendszerben is kiválóan helytálltak, hiszen Haász József Érdi Bőtermője ezüst oklevelet nyert el, Méri János pedig két ezüstminősítést gyűjtött be Irsai Olivér, valamint Debreceni Bőtermő pálinkájával.

Ötödik alkalommal rendezték meg januárban Környe testvértelepülésén a Tardoskeddi Pálinkabarátok Találkozóját, ahol az eredményhirdetést követően a vendéglátók élcelődve meg is jegyezték: nem szabad a környeieket meghívni, mert sorra begyűjtik a legelőkelőbb helyezéseket.

A versenyre öt kategóriában 48-an neveztek 75 pálinkával, a mintákat a négyfős szakmai zsűri mellett a közönség is értékelte. Az „Alma – Körte” kategóriában végül környei „küzdelem” alakult ki az első helyért, melyet Török Mihály nyert el a 49 pontos, arany minősítésű Pirosbélű Vilmoskörtéjével Méri János 48 pontos, szintén arany minősítésű Vilmoskörtéje elől. Török Mihály Meggy párlatával is kategóriagyőzelmet aratott, de falubeli „riválisának” is sikerült begyűjtenie két további arany minősítést Irsai Olivér és Debreceni Bőtermő meggyével.

 

Megosztás