Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

20160401_131240A legfiatalabb korosztályban hat kisfaludy-s diák képviselte Környét pénteken Bajon, a Komárom-Esztergom Megyei Tájfutó Diákolimpián. Az izgalmas versenyen valamennyien hibátlanul teljesítettek, Lopez Vega Hamka Emma az országos döntőbe is beverekedte magát.

A tájfutás vagy más néven tájékozódási futás abban tér el a hosszútávfutástól, illetve a terepfutástól, hogy a verseny során a futóknak a pályaszakaszon ellenőrzési pontokat kell megtalálniuk/csekkolniuk egy chip segítségével. Ez várt 4 kilométeres távon pénteken hat környei diákra, Lopez Vega Hamka Emmára, Végh Viktóriára, Balaskó Patrikra, Kohl Dánielre, Kacz Botondra és Alapi Krisztiánra a megyei Tájfutó Diákolimpián.

A pályát a rendezők végigszalagozták, a tájfutó bójával is jelölt csekkpontokat az út mentén mélyedésekben, kisebb bokrokban, magasabb fűben rejtették el. 20160402_074532A gyerekeknek a pályán előrehaladva 6 ellenőrzési pontot kellett megtalálniuk úgy, hogy a csekkponton található szám egyezzen a térképen is körrel jelölt számmal.

Azoknak a versenyzőknek, akik egy kicsit ismerték a terepet, vagy a térképet, nem kellett követni a szalagozott pályát így számukra a táv rövidebb lett. A verseny izgalmát a rajt is fokozta, hiszen a korcsoportonkénti nevezők időeltolással rajtoltak 4×1 perces zónába lépésekkel, s az utolsó 1 percben kapták meg a térképet, tehát 60 másodpercig tanulmányozhatták a rajt előtt.

20160401_130603A négy kilométeres távot a nem szokványos „fűszerezéssel” a Kisfaludy Mihály Általános Iskola mind a hat tanulója hibátlanul teljesítette, azaz az összes ellenőrzési pontot megtalálta. (Azt a versenyzőt, aki nem talál meg, vagy kihagy egy ellenőrzési pontot, kizárják.) A környei diákok sikerét koronázta meg Lopez Vega Hamka Emma teljesítménye, aki a harmadik legjobb időt teljesítette, így ő is képviselheti megyénket Egerben a kétnapos országos versenyen. A Kisfaludy Atlétika Kör tagjait Demeterné Slezák Éva készítette fel a megyei Tájfutó Diákolimpiára.

Megosztás