Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Szavaló verseny 003Az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei előtti tisztelgés jegyében rendezték meg a környei általános iskolában a már hagyományos őszi szavalóversenyt, a gyerekek és felnőttek ezúttal is izgalommal várták a nemes megmérettetést az intézmény könyvtárában csütörtökön.

Mivel ebben az évben ünnepeljük Weöres Sándor születésének századik, Kormos István világra jöttének pedig kilencvenedik évfordulóját, Takácsné Eichhardt Emma és Demeterné Slezák Éva szervezők azt kérték a nevezőktől, hogy e két költőtől válasszanak verseket. A diákok ezen a ragyogó őszi délutánon szebbnél-szebb előadásaikkal a szíveket is megmelengették, nem volt tehát könnyű helyzetben a Trézlné Staudinger Csilla, Ráczné Wiszt Vilma, Hajmáné Kalocsai Éva és Kubicza Mihályné alkotta zsűri a döntés meghozatalakor.

Szavaló verseny 017A két legfiatalabb korosztályban végül Málnás Péter (2a) vehette át az első helyezettnek járó ajándékot, második lett Lopez Vega Hamka Emma (2a), míg harmadik Szücs Anna (2b).

A 3-4.osztályosok versenyéből az ítészek szerint Nitas Natália előadása magaslott ki, második helyezést ért el Lócsi Katalin, a harmadik helyet Aknai-Mike Panna szerezte meg. Mindhárom ifjú hölgy a 3b osztály tagja. A felsősök nem túl népes mezőnyének produkciói után – a szervezők által sikeresnek és kellemesnek értékelt délután zárásaként – Pribéli Réka 6b osztályos diák részesült a második helyezettnek szóló ajándékban.

 

Megosztás