Öt éves a Baba-Mama Klub

A Művelődési Ház felújítása miatt jó ideig szünetelt a Baba-Mama Klub Környén, 2013 tavaszán azonban „újjáéledt”, s azóta is heti rendszerességgel lakják be az olvasótermet a Művelődési Házban az apróságok és anyukáik, ünnepi programokkor az apukák is.

A klub tehát idén ünnepli ötödik születésnapját, de minthogy apró tagjai folyamatosan cseperednek, így a klub folyamatosan megújul, az április 14-ei születésnapi összejövetelen olyan gyerkőcök is falatozhattak a tortából, akik öt esztendeje talán még csak szüleik gondolataiban éltek.

Így, míg 2013-ban a klubvezető is az előző év decemberében született kislányával érkezett az összejövetelekre, a születésnapi partin már az öcsi is remekül érezte magát, s a „mozgósításban” jó ideje segítő, a klub életében, programjaiban szervezőként részt vevő Kehl Klaudia is a lassan két esztendős Liliával ünnepelt, nem sorolva a többi kisebb-nagyobb totyogót, akik mostanság látogatják édesanyjukkal a hétfőnkénti találkozókat. A rövid születésnapi összegzésből kiderült, hogy az elmúlt öt évben nagyjából 40 három év alatti kisfiú, kislány és anyukája vett részt az igen kellemes és hasznos összejöveteleken, melyeken mondókáznak, beszélgetnek a babák fejlődéséről, tapasztalatokat cserélnek, és egyáltalán nem utolsó sorban a kicsik is tanulnak egymástól.

A születésnapi programon a vendégek „Egészséges anyák, boldog babák” címmel hallhattak előadást Péter Melitta mediátortól az egészséges táplálkozásról, a mozgásról és a lelki egészségről, középpontba helyezve a 3-6 éves gyermekek táplálkozását. Az előadó szólt az édesanyák, a család táplálkozási szokásairól, hogy ki, milyen hagyományt hoz otthonról, s mit javasolnak a dietetikusok. Kiemelte, miért fontos a rendszeres mozgás, milyen mozgásformák ajánlottak, milyen módszerrel tudjuk meg, hogy gyermekünknek mi a megfelelő sportág. A mediátor a lelki egészségről is beszélt, és a hozzá vezető útról is, azaz, hogyan tudjuk elérni, s miért olyan fontos a teljes egészségünk szempontjából.

A résztvevők már az előadás során megfogalmazták kérdéseiket, így a Baba-Mama Klub igazán családias hangulatban, interaktívan töltötte a születésnapi előadást. Mindeközben természetesen a gyerekek sem unatkoztak, a társasjátékok, színezők mellett kézműveskedhettek is. A Nő Klub tagjai már jó ideje készültek a nagy eseményre: nem csak különböző technikákkal várták őket, hanem maguk készítette madárkával is megajándékozták az ünnepelteket.