Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

„Esküszöm, hogy Magyarországot hazámnak tekintem… erőmhöz mérten megvédem, képességeimnek megfelelően szolgálom. Isten engem úgy segéljen.” – öten ismételték kedden a Polgármesteri Hivatalban Beke László polgármester után az állampolgársági eskü szövegét.

A Szőcs család, Pál és felesége Gyöngyi, gyermekük Gyöngyvér, valamint Kölcze János Erdélyből, Badó Szilvia Kárpátaljáról érkezett Magyarországra évekkel ezelőtt a jobb megélhetés reményében, s mára valamennyien otthonra leltek Környén.

Az Önök számára Magyarország nem születési adottság, hanem tudatos döntés, választás. Pedig mindannyiuk édes anyanyelve a magyar. Magyarul hallották meg az első szavakat, magyarul szóltak Önökhöz gyermekkorukban – köszöntötte a polgármester a község új magyar állampolgárait, akik életük egyik legfontosabb mozzanataként meghatódva, könnyeikkel küszködve vették át honosítási okirataikat.

A község idei első honosítási eseményén Beke László azt kérte tőlük, hogy őrizzék meg magukban azt az értékes különbözőt, melyet szülőföldjükről hoztak magukkal, ezzel is gazdagítva új hazájukat, de mellette váljanak alakítóivá a folyamatoknak, részeseivé az országnak, s a fontos történéseknek.

Megosztás