Óvatosan közlekedjenek!

Karácsony közeledtével szinte az egész ország útra kel. Az adventi időszakot sokan töltik utazással egyrészt ajándékok után kutatva, de vannak, akik távol élő szeretteiket látogatják meg az év végén. Ezekben a hetekben a közúti forgalom sűrűsége a többszörösére nő, s a veszély még tovább fokozódik. A zsúfolt utakon a megszokottnál lassúbb haladás várható, mely türelmet kíván a járművezetőktől.

A gyalogosok külön figyelmet érdemelnek. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a járművezetőket, hogy biztosítsanak számukra elsőbbséget a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeken, de legyenek fokozott figyelemmel azokkal szemben is, akik esetleg körültekintés nélkül lépnek az úttestre.

Az útviszonyok is megváltoztak megyeszerte. Hajnalra síkossá válnak utak és a köd is gyakran tartós marad. Esős, havas időben gyakran képződnek „pocsolyák” az utak felszínén. A hetek előre haladtával egyre korábban sötétedik, gyakrabban kell használni a gépjármű világítóberendezéseit. Nagyon fontos ezek folyamatos tisztán tartása, az izzók cseréje, és tartalékizzó beszerzése.

Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság