Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A tanévkezdés utáni hónap is mozgalmasan telt a környei iskolában, a diákok igazán nem panaszkodhatnak. Szeptembertől már tíz interaktív tábla segíti a tanulást, s a szabadidős elfoglaltságaik is igen színesek. A tanév első havában nagy sikerrel csatlakoztak az Autómentes Naphoz, volt akadályverseny, a Magyar Diáksport Napján közösen futottak a tó körül, s októberben is számos program várta őket.

A hó elején a már hagyományos Saláta Partira mozgósította a diákokat Szarka Katalin, s az egészséges étkezés jegyében szervezett gasztronómiai esemény ezúttal is fergeteges sikert aratott. A tanulók csapatokat alkotva már előre megtervezték a sós, illetve édes salátájukat, beszerezték a hozzávalókat, gondoskodtak a finomságok étvágygerjesztő külcsínéről, s nemcsak a gárdákat, de az ételeket is különböző fantázianevekkel különböztették meg egymástól. Meglepetésként érkezett Horváthné Gabi néni is, aki az iskolai büfében kapható egészséges ételekből tartott kóstolóval egybekötött bemutatót, de természetesen a gyerekek által készített ínyencségek is az utolsó falatig elfogytak.

Október 8-án, a szüreti felvonuláson ötven néptáncos diák polkázta végig Környe utcáit, majd a hó közepén szinte szó szerint ellepték a falut a tanulók, hiszen a Diák Önkormányzat szervezésében gyűjtötték a papírhulladékot, s összességében több mint 5 ezer kilogrammnyi gyűlt össze az iskola udvarán a hatalmas konténerben. Hogy mely osztályok voltak a legeredményesebbek, még titok.

Ezen a hétvégén, 21-én pedig elérkezett a több mint másfél évtizede nagy népszerűségnek örvendő Vegye-Vigye vásár, melynek ötlete annak idején László Márta táncpedagógus gondolataiban született meg, s a mai napig a program lelkes szervezője. A gyerekek ilyenkor megunt játékaikat, újságjaikat, matricákat csereberélhetik el, szinte vérbeli árusokként. A kicsik a nagyobb, tapasztaltabb vásározóktól lesik el az „üzleti fortélyokat”, s a forgatagban bizony még vásári kikiáltásokat is lehet hallani. Akadt, aki zsákbamacskával készült, s a fazekas szakkör gazdátlan munkáiból is bőven lehetett válogatni, így eladó és vevő is egyaránt elégedetten térhetett haza.

Az iskola felsős táncosai október 26-án kedves meghívásnak tesznek eleget, a kömlődi „Perdülj ki!” fesztiválon vesznek részt. A fesztivál különlegességét az adja, hogy ilyenkor középsúlyos, enyhén fogyatékos és egészséges gyermekek találkoznak, s ajándékozzák meg egymást produkcióikkal.

Megosztás