Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

pilates51Lassan tömegrendezvény lesz a várgesztesi pilates programból – konstatálta az egyik résztvevő azt a tényt, hogy hat településről több mint nyolcvanan voltak aktív részesei Solymosi Antal pilates instruktor szombati foglalkozásának. A faluba Környéről, Gyermelyről, Héregről, Bajról és Vértessomlóról is érkeztek sportolni vágyók.

Tar József, a helyi hagyományőrző klub tagja volt a főszervező, aki – miután tapasztalta magán a testmozgás jótékony hatását – elindította a Pilates Klubot, majd a kezdeti sikereket követően hívta meg öt évvel ezelőtt az ország egyik leghíresebb szaktrénerét.

A résztvevőket Rising Károlyné polgármester köszöntötte, hangsúlyozva mindenkinek saját felelősségét egészségügyi állapotával kapcsolatban. Természetesen a testmozgás kiemelt fontosságának említését követően a település első embere is a tornászok közé állt, s bizony a látottak alapján, ha így megy a híre az eseménynek és így nő az érdeklődés, hamarosan kicsi lesz Gesztes sportcsarnoka.

A foglalkozást vezető Solymosi Antal az Amerikai Fitness Szövetség magyarországi karán végzett oktatói tanfolyamot, majd ezt követte az angol Pilates Institute sikeres vizsgája. 1982 óta a sportnak él.

Joseph Pilates, a Pilates módszer „atyja” Németországban született, 1926-ban pedig kivándorolt Amerikába. Nem tartozott az erős fizikumú emberek közé – alkata törékeny volt és légúti megbetegedések kínozták. Nem adta fel – állhatatosan kipróbált minden testedzés-formát, hogy állapotán javítson, s visszanyerje egészségét. Hosszú évek alatt fejlesztette ki saját edzésmódszerét, melynek középpontjában nem az izmok tömegének erőltetett növelése, hanem a csontok, ízületek épségének megőrzése, a testtartás javítása, a sejtek energiával való feltöltése áll – mindez a lehető leghatékonyabb és legkíméletesebb módon. Programja ezért a nyújtó és az erősítő gyakorlatok megfelelő arányára épül, melyeknél előtérbe kerül a test középpontjára (“powerhouse”- erőközpont) való koncentrált figyelem.

 

 

Megosztás