Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Több megyében – köztük Komárom-Esztergomban is – a legmagasabb fokú, piros riasztást adott ki az ónos eső miatt a meteorológiai szolgálat szombat este. A katasztrófavédelem nyomatékosan kéri, hogy azokon a területeken, ahol ónos esőre lehet számítani, a fokozott balesetveszély miatt senki ne induljon útnak.

Zala és Vas megye teljes területén, valamint Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Fejér, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun és Pest megye több járásában és Budapesten is piros riasztás van érvényben. Ezeken a területeken a következő órákban jelentős mennyiségű ónos eső eshet.

Emellett Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Békés megye kivételével a többi megyében is első, vagy másodfokú riasztások vannak érvényben az ónos eső miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kétlépcsős veszélyjelzési rendszere szerint először figyelmeztetést adnak ki azokra a megyékre, amelyekben a nap folyamán veszélyes időjárási események várhatók. A riasztás kiadása azt jelzi, hogy az adott területen már a következő órákban számítani kell a jelzett veszélyes időjárási jelenségekre.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott szombat éjfélig szóló veszélyjelzése szerint Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest megyében, valamint Budapesten van érvényben a legmagasabb fokú figyelmeztetés. Ezeken a területeken több mint 5 milliméternyi ónos eső hullhat.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki teheti, ne induljon útnak! Ha mégis szükséges, az út- és látási viszonyoknak megfelelően, fokozott óvatossággal közlekedjenek!

Megosztás