Projektötleteket várnak a Vidékfejlesztési Stratégia felülvizsgálatához

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Irányító Hatóságának közleménye és útmutatása alapján elkezdődött az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. és IV. (LEADER) célterületek, azaz a Helyi Vidékfejlesztési Stratégia felülvizsgálata.

A Vértes-Gerecse Közösség Helyi Vidékfejlesztési Stratégiáját 2008-ban dolgozták ki, amikor az ún. Tervezést Koordináló Csoport 120 napos tervezési időszak alatt tartott fórumokat, egyeztetéseket, illetve gyűjtötte össze a 37 településen, köztük Környén megfogalmazott projektötleteket.

A HVS jelentősége abban mutatkozik, hogy összefoglalja a térség adottságait, lehetőségeit és a benne foglalt jogcímekre lehet pályázatokat kiírni a Vértes-Gerecse területére jutó fejlesztési forrásokból.

A jelenlegi felülvizsgálat során a lakosságtól, civil szervezetektől, vállalkozóktól is várják a projektötleteket, az ehhez szükséges adatlap a környei Polgármesteri Hivatalban és a Művelődési Házban is megtalálható. A projektjavaslatokat március 7-ig lehet megfogalmazni, s leadni a polgármesteri hivatalban.

Bővebb információ az alábbi linken található, innen az adatlap is letölthető:

http://www.vercse.hu/hirek.html