Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Rendhagyó irodalomórára invitált diákokat és felnőtteket egyaránt csütörtök délutánra, a Művelődési Házba Hajmáné Kalocsai Éva, s akik elfogadták a meghívást, nem csalódtak. A vendég előadó, Zsíros-Simon Mária szinte berobbant a terembe és onnantól a jelenlévők figyelmét egyetlen percre sem engedte lankadni.

A debreceni születésű hölgy három évtizede ontja verseit, s a környéken egyáltalán nem ismeretlen, hiszen önálló programjaival jó ideje járja az országot, mondhatni, nevel rímekben az életre, világít rá annak szépségeire.

A csütörtöki előadás az egymásra épülő programok első elemeként az író, költő életútja során eddig megszületett verseivel ismertette meg a fiatalokat, s saját sorsfordulóiba is bepillantást engedett. Megmutatta, hogy a nehéz, fájdalmas történéseknek sem szabad megadnunk magunkat, hogy a legkilátástalanabbnak tűnő helyzetekből is akaraterővel, szeretettel van kiút, olykor hatalmas távlatokat nyitva meg.

Szeretném a verseim által megmutatni a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt a világ szépségét és az élet értelmét. Nem titkolt szándékom, hogy az emberekkel megszerettessem a betűk világát az olvasáson és a verseseken keresztül. Szeretném a gyerekeket az internet elől a betűk birodalmába vezetni, hogy ez által nagyobb legyen a képzeletviláguk. Mert akinek képzeletvilága van, az sikeresen tudja megoldani a problémáit – ezek a célok vezérlik Zsíros-Simon Máriát, akinek írásaira véletlenszerűen figyelt fel 2001-ben a svájci-magyar Alterra Könyvkiadó. Első önálló kötetét 2004 decemberében adta ki, majd napjainkig további négy követte. Versei egyszerű Petőfi stílusban íródnak, ezért a legapróbbaktól a legidősebbekig mindenki számára érthető. Műveivel a világ szépségét és az élet értelmét szeretné megmutatni gyereknek, felnőttnek egyaránt, hiszen ma sokan keresik a boldogságot, de csak kevesen találják meg. Talán azért is, mert kevesen ismerik fel: az igazi boldogság ott kezdődik, ha másokért élünk, nem magunkért.

 

Megosztás