Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A törvénytisztelő állampolgárok számára örömteli, a bűnözőknek kevésbé jó hír, hogy napokon belül Környén is működik a Robotzsaru program. A rendszer használatához szükséges informatikai berendezéseket csütörtökön a Rendőrök Napja alkalmából adta át Beke László polgármester a település körzeti megbízottainak.

Környe körzeti megbízottait köszöntötte csütörtökön Beke László, aki a Rendőrök Napja alkalmából hagyományosan jutalomban is részesítette az egyenruhásokat. A polgármester a köszönetnyilvánítás mellett az eseményen kiemelte a rendőrök szolgálatellátásának nehézségét, hiszen Környéhez négy külterület (Környebánya, Szentgyörgy-, Tagyos-, Irtáspuszta) is tartozik, így feladataikat a nap minden szakában gondos előretervezéssel végzik, gyakran szabadidejüket is feláldozva. Felelősségteljes és lelkiismeretes munkájuknak köszönhető, hogy közrendvédelmi szempontból a település nem tartozik a veszélyeztetett területek közé, de mint ahogy minden törvénytisztelő állampolgár, úgy mi, környeiek is szeretnénk, ha még többet láthatnánk közterületeinken a rendőreinket – fogalmazott Beke László, mielőtt átadta azokat az informatikai berendezéseket, amelyeket az önkormányzat vásárolt meg a Robotzsaru program használatához.

Bár a rendőrség által fejlesztett rendszer már több mint tíz éve működik, Környe a megyén belül azon első települések egyike, ahol a körzeti megbízotti irodában is elérhetővé válik a program használata, s a rendőri intézkedések dokumentálása miatt nem kell a megyeszékhelyre utazniuk a Környén feladatot ellátó körzeti megbízottaknak.

Ezzel a rendőrség és a mi „hasznunk” az, hogy a korábban utazással töltött idő közterületi jelenlétre, bűnmegelőzésre fordítható – emelte ki a falu első embere.

Környe körzeti megbízotti teendőit Bartis Gábor és Soós János látja el, velük egy csoportba osztva Erl Attila Vértessomló és Várgesztes, valamint ez év márciusától Fülöp István Vértesszőlős körzeti megbízottaival.

Környén tavaly összesen 134 bűncselekmény történt, több mint felét vagyon ellen követték el, a lopás, valamint betöréses lopás emelkedett ki. Jellemző volt a besurranás, öltözőből történő lopás, s az „alkalom szüli a tolvajt” esetek, amikor üzletben, vendéglátó helyiségekben őrizetlenül hagyott értékeket tulajdonítottak el. A betörések jelentős részét üzletekben, telephelyeken követték el, családi házba három alkalommal törtek be.

Megosztás