Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és a Vackor Óvoda kollektíváját, köztük a nyugalmazott pedagógusokat is köszöntötte csütörtök délután Pedagógusnap alkalmából a környei Közösségi és Tájházban Beke László polgármester az önkormányzat, valamint Farkas Éva a Szülői Munkaközösség nevében.

Miközben Pákozdi Ferenc alpolgármester két hatalmas füstben azt ellenőrizte, hogy a félszáz kilónyi csülök kellően puhul-e a többórányi főzés után, a Tájházban az iskola negyedik osztályos diákjai vették át a főszerepet, akik verssel, prózával, csengettyűszóval ajándékozták meg az ünnepelteket.

Vezesd őket, utat ne tévessz, s magadhoz mindig hű maradj, mert élen állsz, és messze látszol, sose feledd: példa vagy! – Farkas Éva, a Szülői Munkaközösség elnöke Nagy Lászlót idézve mondott köszönetet az áldozatos munkájukért, kitartásukért, elismerését és tiszteletét fejezve ki az óvónőknek, tanítóknak és tanároknak, akik hivatástudattal és szeretettel nevelik a környei intézményekben a gyerekeket.

Kevés falusi iskola és óvoda büszkélkedhet ilyen eredményekkel, ilyen színvonalú oktatási-nevelési tevékenységgel, amiért a köszönet Önöket illeti meg. Ezt már Beke László polgármester fogalmazta meg az eseményen, mielőtt valamennyi jelenlévőnek átnyújtotta a Pedagógusnap alkalmából készült emléklapot, rajta Keresztúri Dezső gondolataival: „Úgy gyönyörködj a fiatalokban, mint akik Téged folytatnak majd… Légy okos ellenállás, jó gát, tiszta meder, hogy növekedjenek, mint súly alatt a pálma, hogy önerejükből törhessenek utat maguknak, s ne nyelje el őket a lápok iszapja, s a sivatagok homokja…”

A Szülői Munkaközösség a hálát jelképező virágok mellett egy kedves meglepetéssel, az iskola címerével díszített irattartókkal is megajándékozta az iskola kollektíváját. Az ajándékot Trézlné Staudinger Csilla igazgató vette át azzal a „használati utasítással”, hogy mostantól a versenyeken, előadásokon, fellépéseken a mappákkal is büszkén adják tudtára mindenkinek: használóik a környei Kisfaludy Mihály Általános Iskolából érkeztek.

Megosztás