Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Jubileumi évét ünnepli a Sváb-kupa elnevezésű teremlabdarúgó torna, melynek 10 évvel ezelőtti életre hívása a várgesztesi Pillman Ferenchez fűződik. Azóta minden esztendőben, februárban szervezik meg a négyfordulós bajnokságot Vértessomló, Kecskéd, Környe, s természetesen Várgesztes focistáinak részvételével.

Szombaton már az idei sorozat harmadik állomásának adott otthont a vértessomlói iskola tornacsarnoka, s bár eddig mindkét forduló zárásakor a Kecskéd együttese állt az élen, ezúttal a házigazdák bizonyultak eredményesebbnek, s 7 ponttal kerültek a lista élére. Ez azonban még mindig nem veszélyezteti a kecskédiek elsőségét. Hogy végül kihez kerül a Sváb-kupa, s változik-e a jelenlegi Kecskéd, Vértessomló, Környe, Várgesztes sorrend, az a záró fordulón, Gesztesen derül ki a hétvégén.

Szombaton a nagyok előtt a kicsik is rúgták a bőrt, hiszen – gondolták a szervezők – ha már mi focizunk, a gyerekek is szerezzenek rutint, s legfőképpen élményeket. A kecskédiek két csapattal is érkeztek, meg is szerezték a két első helyet, míg a hazaiak a harmadikat, a környeiek pedig a negyediket. De minthogy nem a rangsorállítás, hanem a játék öröme és a részvétel volt a cél, valamennyi kis focista egy-egy aranyéremmel térhetett haza a mérkőzések után.

Megosztás