Szakmai nap a Környei Vackor Óvodában

Az ELTE – Környezetünkért Óvodai Egyesület közel félszáz fős delegációját látta vendégül környezeti szakmai nap keretében a Környei Vackor Óvoda és Bölcsőde április 14-én. A 15 éve működő egyesület az ország számtalan településének több mint 115 egyéni, illetve 24  intézményi tagját tömöríti, akik a gyermekek környezeti nevelésére fektetnek fő hangsúlyt annak érdekében, hogy minél több településen valósuljon meg a Zöld Óvoda hálózat működése, melynek tagja a Környei Vackor Óvoda is.

A szakmai napot Pekár Zita mb. intézményvezető nyitotta meg, majd Beke László polgármester hangsúlyozta a környezeti nevelés fontosságát az óvodás gyerekek számára, majd ezt követte az óvodapedagógusok és dadus nénik Felvidéki karikázó tánca.

A vendégek láthatóan elismerő tekintettel ismerkedtek az óvoda életével, az udvar adottságaival, a kiskertekkel, gyógynövényes kerttel, és a szemléltetett madárbarát programmal. A vendéglátók a tópartra is elkalauzolták az egyesületi tagokat, hiszen kevés település dicsekedhet ilyen természeti értékkel, valamint tanösvénnyel, nem szólva a gyönyörűen gondozott környezetről. A vendégek útja a Közösségi és Tájházba is elvezetett, ahol Tirhold Kármen, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke mutatta be az épületen, és a megőrzött tárgyi emlékeken keresztül a svábság életét, régmúlt idők német hagyományait.

A szakmai nap következő állomása a Tatabányai  Bányászati és Ipari Skanzen múzeumi bemutatójának megtekintése volt, majd a program a Vértesszentkereszti romtemplomnál zárult.