Szaporodnak a fiatal úszótehetség érmei

bublovicsMind gyakrabban adhatunk számot Bublovics István, a Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Művészeti Iskola 2a osztályos diákja, a Tatabányai Vízmű Sport Egyesület úszó szakosztályának versenyzője sikereiről, aki a nála idősebbek és rutinosabb versenyzők között is ragyogóan helytáll.

A fiatal úszótehetség az idei esztendőt februárban egy nemzetközi megmérettetéssel nyitotta, amellyel kapcsolatban a rendkívül erős mezőny miatt a szakvezetők nem dédelgettek érmes álmokat. István azonban ragyogóan teljesített 50 m hátúszásban Kecskeméten, a III. Aranyhomok Kupa Nemzetközi Úszóversenyen, ahol a TVSE egyedüli éremszerzőjeként a dobogó harmadik fokára állhatott, majd áprilisban ugyanebben a számban szintén bronzérmes teljesítményt ért el Székesfehérváron.

Május 10-én Dunaújvárosban, a Közép-dunántúli régió versenyén 50 méter gyorson aranyérmet szerzett, 50 m hátúszásban pedig ezüstöt, a hétvégén pedig, a Nyugat-dunántúli régiós megmérettetésen, Szombathelyen újabb öt éremmel szaporította gyűjteményét: az 50 és 100 méteres gyorsúszás, 50 m hátúszás után aranyérem került a nyakába, míg 100 m hátúszásban és 50 m pillangóúszásban a második helyen végzett. Gratulálunk a tehetséges úszónak!