Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A környei Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben közel 20 éve vezették be a néptánc, mint készségtantárgy oktatását. Pár esztendeje új modul-rend¬szerű oktatás-módszertant „teszteltek” tanórai keretek között az országban elsőként az iskola 1-2. osztályos tanulói, mely jelenleg is hatékonyan működik. Bizonyítja ezt a kedden rendezett háziverseny, amit László Márta néptáncpedagógus szervezett a Tánc Világnapja alkalmából.

Az osztályszinten jól teljesítő gyermekek vehettek részt az évfolyamok versenyén a két legkisebb korosztályból, valamint azok a művészeti iskolások, akik szerették volna megméretni magukat az öttagú zsűri előtt.

A „kötelező” táncanyag mezőföldi ugrós és kanásztánc volt – a szólótáncverseny résztvevői két perc improvizációval, szabadtánccal mutatkozhattak be a szép számú közönség előtt. A gyerekek igencsak megnehezítették az ítészek dolgát, azért több fordulóban mérték össze tánctudásukat, s mivel még a második „körben” is egyformán szépen teljesítettek, még egy-egy népdal eléneklésére is vállalkozniuk kellett, hogy végül megszülethessen a végeredmény. Amíg a zsűri meghozta döntését, a fiúk „sudridom” versennyel mérték össze erejüket. A lányok pedig titkos szavazással „szívkirályt” választottak.

 

A háziverseny végeredménye:

1. évfolyam

Lányok:

1. Benkő Mirabella Niobé

2. Galgovics Borbála és Turi Natália

3. Bacher Zsófia

 különdíj: Fehér Kitti

Fiúk:

1. Auer Róbert

2. Nagy Mátyás

3. Varga Ádám

2. évfolyam

Lányok:

1. Kulcsár Krisztina

2. Kovács Leila

3. Jeszenovics Viktória és Krupánszki Ramóna

Fiúk:

1. Szántó Csongor és Tisch András

2. Végh Adrián

3. Stranszky Dániel és Szabó Dárius

3-4. évfolyam

Lányok:

1. Nagy Lilla

2. Bolemányi Fatima

Fiúk:

1. Labossa Döme Bálint

2. Németh Ákos és Törös Szabolcs

3. Domán Ákos

 

A verseny legjobbjai a néptánc tagozat május 25-i évzáró rendezvényén vehetik át díjaikat.

Tánc- és énekteljesítménye alapján a PÜNKÖSDI KIRÁLYNŐ címet Nagy Lilla 3.b osztályos tanuló nyerte el, s viselheti büszkén az iskola és a község pünkösdi ünnepségein. A versenyen résztvevő lányok titkos szavazata alapján a SZÍVKIRÁLY Nagy Mátyás lett, második helyen végzett Végh Adrián, a harmadikon pedig Törös Szabolcs.

Köszönet a segítőknek, a zsűri tagjainak: Áncsák Lillának, Budavári Kingának, Fűzvölgyi Alexandrának, Keltai Gábor és László Márta pedagógusoknak.

A versenyt támogatta a Kisfaludy Mihály Általános Iskola és AMI, valamint a Szivárvány Táncegyesület.

Megosztás