Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Hatodik alkalommal gyülekeztek március 21-én tavaszváró programra a környei Idősek Napközi Otthonában a helyi és vértessomlói klubtagok, s bizony már nagyon várták a jó idő beköszöntét, hiszen az évszakot meghazudtolóan dideregtetett az épületen kívül a hideg, odabenn viszont az óvodások műsora megmelengette a szíveket.

A vendégeket Halász-Becker Anita szolgálatvezető köszöntötte, aki a természet és a lélek tavaszi megújulásáról így fogalmazott: valójában már a februári első teliholdkor elkezdhetjük az új esztendőre való ráhangolódást, ez ugyanis a régi terhek, a megfáradt energiák lerakásának, elengedésének ideje. Sok-sok magot, veteményt most ültetnek el, később ezt szüretelhetjük, ahogy az életben is. A tavasz az élet ünnepe és annak öröme, hogy élünk, lélegzünk, itt vagyunk. Minden más csak ráadás…

A Vackor Óvoda és Bölcsőde Napocskás apróságai tavaszi játékfüzérrel és a maguk készítette kis, festett tenyérlenyomatukkal ajándékozták meg a szép korú vendégeket, akik láthatóan lélekben megfiatalodtak, hiszen a kicsik bájos műsora valóban a megújulást hozó tavaszt varázsolta a falak közé, a szívekbe.

Szinte már hagyomány, hogy az Idősek Klubja évszakköszöntő programjait Süli Lászlóné szavalattal színesíti, a vers mellett azonban ezúttal egy legendát is megosztott a jelenlévőkkel, amelyből kiderült, hogy honnan ered a mondás: Sándor, József, Benedek zsákban hozzák a meleget. A legenda szerint Szent Péter előbb Sándorral küldette egy zsákban a földre a meleget, ő azonban megfáradt, a Tejút mellett egy ivóba tévedt és ott ragadt. Az emberek könyörögtek a melegért, ezért Szent Péter Sándor után küldte Jóskát, de ő is az ivóban feledkezett, s később ugyanígy Benedek is. A három jómadár nyomába indult végül Mátyás is, kezében korbáccsal, így amikor meglátták, azonnal szedték a sátorfájukat, és siettek a földre a zsák meleggel… Mátyás jégtörő elnevezését innen kapta.

A szolgálat munkatársai az ízletes vendéglátás előtt illatos jácinttal kedveskedtek a vendégeknek, hiszen az ünnepkörökhöz, évszakváltó programokhoz kapcsolódóan hagyományosan megajándékozzák a klub tagjait, Gyarmati Pista bácsi azonban viccesen mindenkit figyelmeztetett: csak akkor ültessék ki a kertbe, ha az összejövetelük valóban meghozza a tavaszt, mert most még elfagyna a virág.

 

Megosztás