Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Sorra érkeztek az eltelt napokban a környei Vackor Óvodába az ilyenkor slágerré váló zöldség, azaz a tök különböző fajtái: dísztök zöldben és sárgában pompázva, egyszerű mezei, azaz terménytök faragásra, no meg sütőtök, sütésre várva. A színes és változatos kavalkád közepette Koródi Dominik és szülei a napokban nem akármilyen tökkel örvendeztették meg a Maci csoport tagjait. Az ő „tökük” majdnem 30 kilót nyomott, s meg is „gyűlt vele a bajuk” az óvónéniknek faragás előtt. A hatalmas termésnek – férfi segítséggel – fűrésszel kellett levágni a kalapját, hogy végül elkészülhessen a halloween figura: a kissé foghíjas, kissé ijesztőnek tűnő, mégis kedves tökfej.

A kicsik csütörtökön papíron már őt „másolták”: színeztek, festettek, s vágtak, hogy az óvoda falaira, polcaira is bőven jusson a tökfejecskékből.

A büszke kis tökmag, Dominik, betegsége miatt ezúttal kimaradt a mulatságból, de társai és az óvónénik megígérték: az eddig ajándékba kapott sütőtököket akkor készítik el, amikor már ő is meggyógyult, s együtt falatozhat velük, hogy ez a tök nagy élmény közös, s mindannyiuké legyen.

Megosztás